Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Chaos v parlamente má kontroverznú dohru: Na Hrnčiara vytiahli sfalšovaný podpis, FOTO podvodu!

Andrej Hrnčiar Zobraziť galériu (7)
Andrej Hrnčiar (Zdroj: TASR - Michael Svítok)

BRATISLAVA - Opoziční poslanci šíria údajný podvod, ktorého sa mal dopustiť predseda parlamentu Andrej Danko s podpredsedom parlamentu a koaličným kolegom Andrejom Hrnčiarom. Šéf národniarov má podľa nich čo vysvetľovať. Konkrétne ide o podpis Danka na udelenie právomoci Hrnčiarovi viesť dnešnú schôdzu parlamentu. Ten sa nepáči opozícii, otvorene hovorí o jeho sfalšovaní.

Dnes sa mala konať, resp. sa konala, schôdza parlamentu na odvolávanie premiéra Roberta Fica a neskôr Roberta Kaliňáka. Od rána ju sprevádzali v pléne hádky a krik. Vzájomné obviňovanie opozície a koalície vyvrcholilo jej prerušením. Celé to vzniklo hádkou dvoch podpredsedajúcich parlamentu - Lucie Nicholsonovej (SaS) a Andreja Hrnčiara (Sieť).

Hrnčiar sa s Nicholsonovou pohádal kvôli vedeniu schôdze
Zobraziť galériu (7)
Hrnčiar sa s Nicholsonovou pohádal kvôli vedeniu schôdze  (Zdroj: TASR - Michael Svítok)

Podľa Sieťara mu Danko sám podpisom na papieri udelil právomoci viesť dnešnú schôdzu. Nicholsonová však tvrdí, že o 10-tej hodine jej riadenie prenechal Hrnčiar. Tá ju aj neskôr otvorila aj bez toho, aby sa poslanci elektronicky prihlásili, že sú v pléne. Urobila tak na základe počtov, ktoré jej naznačovali, že poslancov je v pléne dosť. Koalícia to označila za prevrat.

Najnovšie opoziční poslanci tvrdia, že podpis na udelení právomocí Hrnčiarovi od Danka je sfalšovaný. Hrnčiar na tlačovke povedal, že si poverenie našiel dnes ráno na stole. To mal podpísať včera, 6. júla. "Včera som sa dozvedel, ja som bol už v Martine, že Bugár bude musieť odcestovať do Štrasburgu a že predseda parlamentu vydal povolenie, kde ma poveril vedením schôdze," vyhlásil Hrnčiar.

Posúďte sami
Zobraziť galériu (7)
Posúďte sami  (Zdroj: Facebook)

Líder OĽaNO k tomu na Facebooku napísal, že Hrnčiar sa takýmto činom podieľa na vyrábaní alibi pre smerákov a pridal sa tak k "dnuprerážačom".

 

Chaos v parlamente má
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Facebook)

Pridal sa k nemu aj poslanec za SaS Branislav Grohling. "Keď sme ho požiadali (Hrnčiara - pozn. red.), aby poverenie ukázal, dostalo sa nám ho, až po asi pol hodine. Tak posúďte sami," napísal na svojom profile liberál.

Chaos v parlamente má
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Facebook)

Zaujímavosťou je fakt, že splnomocnenie Andreja Danka pre Andreja Hrnčiara viesť Národnú radu, sa nenachádza v oficiálnych dokumentoch na webstránke parlamentu. Dokumenty so včerajším dátumom, teda 6. júla, sú rozhodnutia predsedu parlamentu, ktoré sa predmetom tohto sporu nezaoberajú.

Chaos v parlamente má
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: repro foto)

Viac o téme: ParlamentAndrej HrnčiarSieť
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu