Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Krvilačný útok psa pri Hlohovci: Zuzana chránila dcérku vlastným telom, trauma na celý život

pes zaútočil na matku s dcérkou Zobraziť galériu (4)
pes zaútočil na matku s dcérkou (Zdroj: foto: tv markíza)

DVORNÍKY - Neuveriteľné muky prežila mama s malou dcérkou. Na dievčatko zaútočil rozzúrený pes. Vystrašená Zuzana Simonku schmatla v poslednej chvíli, zobrala ju na ruky a bránila vlastným telom. Doteraz majú obe nočné mory.

Upozornenie. Zábery nie sú vhodné pre osoby mladšie ako 18 rokov a pre citlivé povahy.

Mama sa s dcérkou prechádzala ešte v polovici februára po ulici v obci Dvorníky pri Hlohovci, keď na nich zaútočil kríženec vlčiaka a boxera. Pes sa znenazdajky vrhol na dcérku Simonku, ktorú mama v poslednej chvíli vzala na ruky, aby ju ochránila. Rozzúrené zviera ale vyskočilo a zahryzlo sa. 

Krvilačný útok psa pri
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: foto: tv markíza)

"Pes sa mi zavesil na ruku. Desať minút sme ho dávali dole," opísala Zuzana pre televíziu Markíza. Okamžite jej pribehli na pomoc mama so susedmi a dávali jej prvú pomoc. Podľa ich slov veľmi krvácala a mala hlboké rany. Zuzanina mama tvrdí, že dokonca z ruky jej dcéry vypadávali malé kúsky mäsa. Zranenú ženu museli ratovať aj privolaní záchranári, ktorí ju previezli do nemocnice, kde sa podrobila okamžitej operácii ramena pravej ruky. "Podľa vyjadrenia majiteľa išlo o kríženca vlčiaka s boxerom, ktorý bol riadne očkovaný. To potvrdili aj nariadené veterinárne prehliadky. V tomto prípade prišli na pomoc napadnutej štyria susedia, ktorí dali dieťa do bezpečia a aj za pomoci pracovného náradia sa im podarilo psa od ženy dostať," opísala hovorkyňa trnavských policajtov Mária Linkešová.

syn majiteľa psa
Zobraziť galériu (4)
syn majiteľa psa  (Zdroj: foto: tv markíza)

Polícia už vedie vyšetrovanie pre podozrenie z ublíženia na zdraví. "Vyšetrovanie prípadu naďalej prebieha výsluchmi zainteresovaných osôb," zdôraznila policajná hovorkyňa. Pes sa dostal na ulicu z uzavretého areálu cez plechový plot, ktorý údajne vytlačil. "Má natočené, že jej ten pes ublížil? Viete koľko tu chodí psov? Nie som si vedomí, že to bol môj pes," povedal syn majiteľa areálu.

Krvilačný útok psa pri
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: foto: tv markíza)

Zuzana ale s dcérkou Simonkou utrpeli po útoku psychickú traumu, v noci sa budia z obáv, že pes zasa zaútočí. "Psychicky i fyzicky je to zlé. Ruka ma bolí a myslím si, že nebude dobrá," opísala napadnutá Zuzana.

 

Viac o téme: Pesútok Dvorníky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu