Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Desivý útok na Aničku (5) v Piešťanoch: Pes sa napil vody a dievčatko oskalpoval

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Foto: Thinkstock)

PIEŠŤANY - Chvíle hrôzy prežila len päťročná Anička. Na ihrisku bola s mamičkou a jej kamarátmi. Keď sa dievčatko opakovane priblížilo ku psovi, ktorý patrí jednému z kamarátov, nešťastne ju schmatol a pohrýzol. Aničke spôsobil vážne zranenie, dievčatku strhol vlasy z hlávky, oskalpoval ju.

Ako informovala hovorkyňa trnavských policajtov Martina Kredatusová, včera okolo 17-tej hodiny boli policajti privolaní k incidentu v Piešťaoch. "V areáli strednej záhradníckej školy zaútočil pes plemena Akita Inu na päťročné dievčatko," opísala Kredatusová a vysvetlila, že v areáli bola skupina mladých ľudí, medzi ktorými bola aj mamička s päťročnou dcérkou. Jeden z mladíkov Erik (24) mal so sebou psa, ktorého mal po celý čas na vôdzke a s náhubkom.

Aničku pes oskalpoval

Po krátkej prechádzke vošla skupinka do otvoreného areálu školy, kde si chceli posedieť. "Tu dal majiteľ psovi dole náhubok, aby sa mohol napiť vody, naďalej ho však mal na vôdzke. Dievčatko viackrát prišlo k psovi a pohladkalo ho, no na ďalší raz pes na ňu zaútočil a pohrýzol ju do vlasovej časti hlavy. " Pes schmatol Aničku za vlásky.


Prečítajte si aj:

Krvilačný útok psa pri Hlohovci: Zuzana chránila dcérku vlastným telom, trauma na celý život


Aničku okamžite po oznámení ratovali privolaní záchranári: "Päťročné dievčatko utrpelo otvorenú ranu na hlave vo vlasovej časti. Bolo pri vedomí a previezli sme ho do piešťanskej nemocnice," informoval hovorca záchranárov Boris Chmel. Dievčatko následne previezli do Detskej fakultnej nemocnice v Bratislave. Anička utrpela skalpačné poranenie hlávky a poranenie ušnice. Polícia sa prípadom intenzívne zaoberá, prijala trestné oznámenie a udalosť preveruje ako ublíženie na zdraví.

Viac o téme: PesDievčatkoAkita Inu
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu