Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

V Košiciach chcú kúpiť 30 elektrobusov

Kúpili nové elektrobusy
Kúpili nové elektrobusy

KOŠICE – Elektrobusy sú budúcnosťou v hromadnej doprave. Momentálne košický Dopravný podnik vlastní 5 elektrobusov a má záujem o ďalšie.

Vo Vestníku verejného obstarávania č. 180/2015 dňa 11.09.2015 DPMK vyhlásil verejné obstarávanie na predmet zákazky Nákup nízkopodlažných  elektrobusov. „Všetky informácie súvisiace s predpokladanou hodnotou zákazky, podmienky financovania a spôsoby platieb, vrátane počtu elektrobusov  sú uvedené v Oznámení o vyhlásení verejného obstarávania a sú dostupné na stránke Úradu pre verejné obstarávanie - Vestník verejného obstarávania. Takisto boli sprístupnené súťažné podklady na profile verejného obstarávateľa, ktorý vedie Úrad pre verejné obstarávanie,“ informovala nás hovorkyňa DPMK Michaela Karaffová.

Autobusy by podľa danej zákazky, mali mať dĺžku 11 až 12 metrov, výšku maximálne 3,3 metra. Obsadenosť je minimálne 70 cestujúcich a z toho minimálne 23 sediacich. Poháňať by ich mal asynchrónny motor s výkonom minimálne 120 kW a s dojazdom na 1 nabitie minimálne 130 km v mestskej premávke, pričom batérie musia byť umiestnené v jednej dobre prístupnej skrini umiestnenej mimo strechy vozidla. Nové elektrobusy, majú byť vybavené informačným a odbavovacím systémom (vrátane vnútorného LCD displeja), kamerovým systémom, mechanickou výklopnou plošinou pre nástup a výstup užívateľov invalidných vozídkov, determálnymi oknami a klimatizáciou priestoru kabíny vodiča.

O víťazovi obstarávania rozhodne ekonomicky najvýhodnejšia ponuka, v ktorej sa budú hodnotiť kritériá s nasledujúcimi relatívnymi váhami:

Celková zmluvná cena bez DPH - 90
Obsaditeľnosť nízkopodlažného elektrobusu - 10

Predpokladaná hodnota zákazky 15,350 mil. € bez DPH by mala byť financovaná kombinovane - z vlastných prostriedkov, z účelových dotácií, z úverov alebo zo štrukturálnych fondov (Operačný program Životné prostredie, prioritná os 3. Ochrana ovzdušia a minimalizácia nepriaznivých vplyvov zmeny klímy, opatrenie 3.1 Ochrana ovzdušia, kód výzvy OPŽP-P03-15-2). Výstupom verejného obstarávania bude uzavretie rámcovej dohody s úspešným uchádzačom na obdobie 48 mesiacov.

„K ostatným otázkam, ktoré súvisia s týmto verejným obstarávaním, v tomto štádiu nie je možné podávať informácie, nakoľko budú známe až po skončení verejnej súťaže,“ dodáva M. Karaffová. 

Viac o téme: KúpaKošiceElektrobusy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu