Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Počasie na víkend: Teploty budú lámať rekordy, v nedeľu totálna zmena!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (4)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Po dlhých zimných nociach konečne prichádzajú slnečné rána. Vonku to vyzerá tak, že zime už nadobro odzvonilo. V sobotu bude počasie jedna báseň, ale v nedeľu sa jarná eufória pokazí.

Piatok

Počas dňa očakávame jasno až polooblačno, ojedinele hmlisto. Teploty vystúpia na 3 až 8 stupňov Celzia. Na západnom Slovensku bude malá oblačnosť, najnižšie ranné teploty -2 až -5 a najvyššie denné 5 až 8 stupňov Celzia. Na strednom Slovensku očakávame takisto malú oblačnosť, najnižšie ranné teploty dosiahnu -3 až -8 a najvyššie denné 3 až 7 stupňov Celzia.
Na východnom Slovensku bude malá oblačnosť, najnižšie ranné teploty vystúpia na -3 až -7 a najvyššie denné 3 až 7 stupňov Celzia. 

Počasie na horách: Vo výške 1000 m malá oblačnosť, najnižšia ranná teplota -7 a najvyššia denná 3 stupne Celzia. Vo výške 1500 m len malá oblačnosť, najnižšia ranná teplota -6 a najvyššia denná 2 stupne Celzia a vo výške 2000 m bude takisto malá oblačnosť, najnižšia ranná teplota -8 a najvyššia denná -1 stupeň Celzia. 

Počasie na víkend: Teploty
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SHMÚ)

Sobota

Nad západnou Európou sa podľa SHMÚ prehĺbi brázda nízkeho tlaku. Očakávame jasno až polojasno. V nižších polohách bude miestami hmla alebo nízka oblačnosť. Nočná teplota klesne na 0 až -5, v horských dolinách a kotlinách ojedinele až -8 stupňov Celzia. Denná teplota vystúpi na 6 až 11, na severe miestami okolo 3 stupne Celzia. Juhovýchodný až južný vietor bude viať rýchlosťou 3 až 7, miestami v nárazoch okolo 15 m/s (10 až 25, nárazy 55 km/h).

Počasie na víkend: Teploty
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SHMÚ)

Nedeľa

Z rozsiahlej brázdy nad kontinentom sa oddelí samostatná tlaková níž nad centrálnym Stredomorím, ktorá bude ovplyvňovať počasie u nás. Spočiatku bude prevažne polooblačno a zrána miestami hmlisto. V priebehu dňa očakávame od juhu veľkú oblačnosť a neskôr miestami slabý občasný dážď, od cca 1100 m sneženie. Nočná teplota dosiahne +1 až -5, denná teplota vystúpi sa 3 až 9 stupňov Celzia. Slabý juhovýchodný vietor sa cez deň bude meniť na severozápadný rýchlosťou 2 až 5 m/s (5 až 20 km/h).

Počasie na víkend: Teploty
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SHMÚ)


 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu