Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Snehové peklo v USA: 23 mŕtvych, -40 stupňov a predpoveď, z ktorej tuhne krv v žilách!

Počasie vo Washigtone Zobraziť galériu (2)
Počasie vo Washigtone (Zdroj: SITA)

NEW YORK - Kvôli silným mrazom a sneženiu zahynulo v USA v posledných dňoch najmenej 23 ľudí. Informovala o tom televízna stanica CNN, podľa ktorej väčšina obetí zomrela v dôsledku podchladenia a dopravných nehôd v štáte Tennessee. Momentálne teploty na východe Spojených štátov sú častokrát najnižšie za posledné desaťročia a mráz sužuje túto oblasť aj dnes. V niektorých štátoch sa očakávajú aj nové prívaly snehu.

Najtragickejší dopad mali teploty siahajúce k mínus 30 stupňom v Tennessee, kde podľa úradov zomrelo na podchladenie najmenej sedem ľudí. Rovnaký počet obetí registrovala polícia v dôsledku nehôd na cestách, ktoré mnohokrát pokrýva vrstva ľadu.

Podľa meteorológov platí v súčasnosti varovanie pred mrazmi pre oblasť východného pobrežia a Stredozápadu, ktorú obýva dohromady 125 miliónov ľudí. V niektorých štátoch v sobotu klesli teploty až k 40 stupňom pod nulou.

Počasie vo Washigtone
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA)

Mráz nasleduje po snehových a ľadových búrkach z minulého týždňa, na ktoré by v priebehu víkendu malo na niektorých miestach - napríklad v štátoch Kentucky či Ohio - nadviazať ďalšie sneženie. Na budúce dni predpoveď hlási tiež dážď so snehom a mrznúci dážď.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu