Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Košice chcú od ministerstva finančnú výpomoc 20 miliónov eur

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Miroslav Vacula)

KOŠICE – Mesto Košice požiada ministerstvo financií o poskytnutie dlhodobej bezúročnej návratnej finančnej výpomoci 20 miliónov eur.

Schválili to poslanci košického mestského zastupiteľstva na pondelkovom rokovaní. Výpomoc sa má čerpať postupne v rokoch 2014 až 2016. Splatnosť výpomoci je stanovená na 10 rokov s jednoročným odkladom splátok.

Ako vyplýva z materiálov zverejnených na stránke mesta, tento rok by sa malo čerpať 31,09 percenta z celkovej sumy, na budúci rok 33,97 percenta a v roku 2013 by to malo byť najviac, a to 36,04 percenta z celkového objemu.

Finančné prostriedky z poskytnutej návratnej výpomoci chce mesto použiť na financovanie najvýznamnejších projektov, napríklad na súvislé opravy a rekonštrukcie komunikácií na území mesta a prípravu projektovej dokumentácie na rekonštrukcie komunikácií vo výške 8 miliónov eur.

Na stavby integrovaného dopravného systému, Stratégiu rozvoja dopravy a tri projekty z eurofondov chce použiť 4 milióny eur. Až osem miliónov chce dať na výstavbu futbalového štadióna.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu