Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Košický primátor obrábal priamo na detskom ihrisku: Zamestnanci magistrátu ho leštili

Primátor mesta Košice Richard Raši Zobraziť galériu (5)
Primátor mesta Košice Richard Raši (Zdroj: foto: Miro Vacula)

KOŠICE – To sa nevidí každý deň. Zamestnancov Magistrátu mesta Košice a košických mestských podnikov ste v piatok na úradoch hľadali márne. Kancelárie vymenili za čerstvý vzduch a vrhli sa v rámci najväčšieho podujatia firemného dobrovoľníctva na Slovensku i v Európe „Naše Mesto 2014“ do obnovy 19 detských ihrísk.

Primátora Richarda Rašiho sme objavili na detskom ihrisku v košickej mestskej časti Západ, kde kedysi býval. S drôtenou kefou v ruke odstraňoval staré nátery. „Len nenapíšte, že primátor kefoval na detskom ihrisku,“ smial sa a dobrá nálada ho neopúšťala: „Na toto ihrisko som chodil ešte s najstaršou dcérou. Teraz v podstate dávam do poriadku, čo sme zošúchali,“ s úsmevom hovorí.

Manuálna práca mu nie je cudzia, pretože ako vraví, už od študentských čias chodil na brigády. „Rodičia si to želali, aby som nezlenivel. Takže som brigádoval na družstvách, pri sene, dokonca aj pri výstavbe kongresového centra, ktoré sme museli nedávno zbúrať.“ Primátor si váži každú dobrovoľnú iniciatívu.

„Som hrdý na všetkých zamestnancov magistrátu i košických mestských podnikov. Ukazujú Košičanom, že vedia pracovať nielen pri kancelárskom stole, ale neboja sa ani práce v teréne a na tom, ako bude vyzerať naše mesto, im naozaj záleží.“

Na natieranie kovových či drevených častí detských preliezačiek, hojdačiek, lavičiek, oplotení a iných častí ihrísk, ktoré spravuje Správa mestskej zelene v Košiciach a slúžia pre malých Košičanov, sa prihlásilo celkovo viac ako 160 ľudí pracujúcich v 22 mestských podnikoch a na oddeleniach či referátoch Magistrátu mesta Košice.

Čerstvými nátermi sa zaskvelo napríklad 50 lavičiek, 32 preliezačiek, 22 hojdačiek, 7 oplotení, 4 kolotoče a iné herné prvky. Na to všetko potrebovali dobrovoľníci 270 litrov farieb, 210 kusov brúsneho papiera, 143 štetcov, rovnaký počet pracovných rukavíc a 47 drôtených kief.  

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu