Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Zdesenie v Bruseli, Nemci chcú za šéfa EÚ Sulíka: Toto je jeho šokujúci plán!

Richard Sulík Zobraziť galériu (3)
Richard Sulík (Zdroj: SITA, FB, archív)

BERLÍN - Richard Sulík ako nový šéf Európskej komisie. Aspoň takto si ho predstavuje nemecká politická strana, ktorá sa dostala aj do europarlamentu. A čo na to hovorí Sulík? Výzvu by prijal a ihneď by rázne zakročil proti doterajšej politike Bruselu. Prezradil nám, čo by urobil ako prvé!

Za šéfa Komisie by ho chcela nemecká strana Alternatíva pre Nemecko (Alternative für Deutschland), ktorá vo voľbách do Európskeho parlamentu získala 7% a 7 mandátov. Tvrdia, že EÚ zabúda na strednú a východnú Európu a všetky peniaze posiela iba na juh. Odmietajú preto Jean-Claude Junckera ako nového šéfa Komisie. Sulík by bol podľa nich vhodný kandidát.

Predseda strany SAS by si to vedel predstaviť. "V prvom rade treba povedať, že je to nereálne, pretože ľudovci a socialisti by to nikdy nedopustili. Každopádne, je to od nemeckých kolegov veľmi milé," reagoval na správy z Nemecka Sulík, keď sme sa ho na to opýtali.

A čo by urobil ako prvé, keby stál na čele Komisie? "Ako prvé by som okamžite zrušil poľnohospodárske dotácie," prezradil nám liberál.

Zdesenie v Bruseli, Nemci
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA, FB, archív)

"Tiež by som zrušil 3 sídla Európskeho parlamentu, je to plývanie peňazí. A dal by som si záväzok, že každý týždeň by som zrušil jednu smernicu," dodal Sulík na záver.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu