Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Vyšetrujú pochybné prideľovanie bytov v Dúbravke: Mnohí ľudia na byty nemali nárok!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Bratislavskí policajti sa zaoberajú prípadom pochybného prideľovania obecných nájomných bytov v Dúbravke. Tie totiž mali dostať v mnohých prípadoch ľudia, ktorí na ne nemali nárok a dokonca aj príbuzní miestnych úradníkov.

Podľa bratislavského policajného hovorcu Michala Szeiffa zatiaľ obvinenie voči konkrétnej osobe nepadlo. Bližšie informácie v súčasnosti polícia poskytnúť nemôže. O prípade dnes informoval denník SME.

Na nejasné pravidlá pri prideľovaní obecných nájomných bytov či porušovanie existujúcich pravidiel upozornila kontrolórka mestskej časti Dúbravka, píše sa v denníku SME. K novému bývaniu v obecných bytoch sa pritom mali dostať napríklad ľudia, ktorí na to nemajú nárok či príbuzní miestnych úradníkov.

„Byt dostal napríklad brat úradníčky, ktorá má na starosti bytovú agendu,“ cituje SME dúbravského poslanca Juraja Káčera (SDKÚ). Ak má pritom niekto dostať byt po neplatičovi, musí najprv zaplatiť dlh voči mestskej časti. Ako píše SME, v tomto prípade bol dlh 31-tisíc eur, nový nájomca ho však dostal len za 10-tisíc eur. Neskôr byt dostal do vlastníctva. „Ešte v ten deň ho daroval svojmu bratovi,“ uvádza SME tvrdenia poslanca. Desaťčlennú rodinu neplatičov pritom vysťahovali do vrakunskej bytovky Pentagon, kde majú podľa poslanca Káčera ešte vyššie nájomné.

Ako ďalej píše denník SME, kontrola radnici vyčíta aj to, že vo viacerých prípadoch rozhodol sám starosta Ján Sandtner (nezávislý) bez komisie. Mnohí z tých, ktorí dostali byty, nemali trvalý pobyt v Dúbravke ani inde v Bratislave. Podmienkou pritom bolo, aby v meste bývali aspoň päť rokov alebo aby tu pracovali. Tieto obvinenia starosta Sandtner označil za výmysly.

„Nemám na tom čo komentovať. Ja neviem, ako a čo úradníci robili,“ cituje SME starostu. Miestny poslanec Káčer však upozorňuje, že starosta podpísal pridelenie každého jedného bytu. Byty sa takto podľa Káčera prideľovali od roku 2007, uviedol v dnešnom vydaní denník SME.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu