Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Netradičné bývanie manželov Lakatošovcov: Žijú v karavane na pražskom moste!

(Zdroj: Jan Zemiar)

PRAHA – Príbeh manželov Lakatošovcov, ktorý žijú v nepojazdnom karavane priamo na Libeňskom moste v Prahe už 14 dní, sprostredkoval dnes čitateľom internetový server Novinky.cz.

 Ako uviedla Angela Lakatošová (34), ktorá prišla do českej metropoly z východného Slovenska, sú s bývaním v karavane, ktorý im za 60.000 Kč kúpil jej brat, dlhodobo žijúci v Prahe, spokojní. Nič nám tu nechýba. Zimy sa nebojím. Topím plynovou bombou, varím a hluk nám neprekáža. Len televíziu tu nemáme, cituje server "domácu pani" a popisuje, že v jej bydlisku je teplo a čisto.

 Bezdetní manželia sú nezamestnaní, s financiami im pomáha partnerkin brat,  ktorý ich v spoločnosti manželky príležitostne aj navštevuje. Spokojnosť so súčasným bývaním demonštrovala Angela Lakatošová aj konštatovaním, že sa nechcú sťahovať. Dvojica za bývanie nemusí platiť a nikto ju nevyháňa. "Polícia nám normálne povedala, že je to dobré, že tu môžeme byť," uviedla pani Angela.

Námestník riaditeľa Mestskej polície hlavného mesta Prahy Ludvík Klema potvrdil, že podobné prípady riešia pomerne často. "Musíme sa proste naučiť prijať, že nejaká časť spoločnosti žije iným spôsobom. I vo svete je to bežné. Samozrejme to vždy preveríme, väčšinou na základe sťažností obyvateľov, ale pokiaľ títo ľudia neporušujú nejakú dopravnú značku, nie je  s tým problém," cituje jeho slová server. 

Platí síce zákaz vstupu týchto obytných karavanov do Prahy, ale dvojica Lakatošovcov upozornila, že ten ich je nepojazdný a čakajú na odtiahnutie, takže tam nevidí problém, aj keď pár strážnici denne kontrolujú. Podľa Klemu nedávno riešili prípad muža zo Slovenska, ktorý žil podobne v automobile typu Škoda 1203 aj s dvoma psami. Niekedy tam prespávali aj štyria muži, ktorí príležitostne pracovali v Prahe. Psíčkari sa síce sťažovali, ale oni sa ničoho nedopustili, takže sme ich nechali, uviedol Klema.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu