Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Pozor na morbídnu križovatku v Bratislave: Neviditeľný semafor cestou na cintorín!

Strom prekrýva semafor na Karadžičovej ulici v Bratislave. Zobraziť galériu (2)
Strom prekrýva semafor na Karadžičovej ulici v Bratislave. (Zdroj: Tip čitateľa)

BRATISLAVA - Na Karadžičovej ulici v Bratislave zakrýva verejná zeleň takmer celý semafor. Dokazujú to fotografie, ktoré nám zaslal náš čitateľ.

Čakajú kompetentní na prvú nehodu? Fotografie nášho čitateľa Petra Tahotného dokazujú, že strom na "Karadžičke" zakrýva takmer celý semafor.

Strom prekrýva semafor na
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Tip čitateľa)

Je z neho vidieť iba časť zeleného svetla, aj to len s problémami. Iróniou osudu sa miesto nachádza neďaleko cintorína. Že by sa kompetentní spoliehali na to, že keď príde prvá nehoda, vodiči to nebudú mať ďaleko na odpočinok? Táto situácia si totiž nehodu priamo pýta a podľa experta je na ťahu správca cesty.

"Každá dopravná značka, alebo zariadenie, musí byť z dostatočnej vzdialenosti viditeľná a musí poskytovať dostatočný výklad dopravnej situácie," upozorňuje Ján Bazovský, odborník na cestnú dopravu. Na situáciu sme sa preto opýtali na bratislavskom magistráte.

Aktualizácia:

Podľa Daniely Rodinovej z bratislavského magistrátu by už konáre stromu mali byť odstránené a semafor plne viditeľný. "Mesto preverilo situáciu a obratom požiadalo dodávateľa prác o orezanie konárov stromu, malo by sa tak stať už dnes," informovala Rodinová.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu