Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Policajti sa opäť vyznamenali: Prikázaný smer im nehovorí nič?

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Podkapotou)

SOBRANCE - Ponáhľali sa niekomu na pomoc, alebo si iba dokazovali, že môžu všetko? Na Facebooku sa v krátkom čase objavilo už druhé video policajtov, ktorí nerešpektujú dopravné predpisy. Tentoraz ich zachytili v Sobranciach, kde policajné auto odignorovalo dopravnú značku "prikázaný smer", ako aj čiary na ceste.

Video, ktoré sa ocitlo na Facebooku, nie je príliš kvalitné, no pri troche snahy je na ňom vidieť ako policajti opúšťajú križovatku smerom vľavo. V pravom hornom rohu sa však mihne dopravná značka, ktorá prikazuje smer jazdy vpravo.

Policajti v Sobranciach

Fotografia z videa: Pri zväčšení je v červenom rámčeku zreteľná značka "prikázaný smer".

Sobrance - policajti porušujú
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: int)

Nie je to prvý prípad, na Topkách sme pred nedávnom písali o policajtoch, ktorí vyblokovali vodiča na bratislavskej diaľnici. Dopravný expert Ján Bazovský nám vtedy povedal, že policajné auto musí za normálnych okolností dodržiavať všetky predpisy cestnej premávky. Porušiť ich smie až vtedy, keď zapne maják a sirénu.

Viacerí ľudia z prostredia polície nám neoficiálne povedali, že policajt môže za určitých okolností porušiť dopravné predpisy aj bez majákov. Ak sa ponáhľa na zásah, nie vždy je totiž vhodné na seba upozorňovať.

Policajná hovorkyňa Denisa Baloghová poznamenala, že z fotografie nie je zrejmé miesto, čas, ani evidenčné číslo vozidla. "Preto nie je možné preveriť, či policajti vykonávali služobnú činnosť, teda zásah, alebo porušili dopravné predpisy. Policajti sa však pri výkone služby vždy riadia zákonom o Policajnom zbore a na cestách aj zákonom o cestnej premávke. Práve v zmysle tohto zákona vodič nemusí použiť zvláštne výstražné svetlo v prípade, ak si to povaha činnosti alebo jazdy vyžaduje," vysvetlila Baloghová. Dodala, že v podobných prípadoch je lepšie zachytiť miesto, čas a evidenčné číslo policajného vozidla, ktoré predpisy poruší. Nadriadení policajtov tak budú môcť zistiť, či policajti konali oprávnene a v prípade potreby vyvodiť aj dôsledky.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu