Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

VIDEO z Bratislavy ukazuje separovanie odpadu ako podvod: Smetiari reagujú!

Separovaný zber smetiarom pridáva prácu. Nie každému sa do nej chce.
Separovaný zber smetiarom pridáva prácu. Nie každému sa do nej chce.

BRATISLAVA - Na internete sa objavilo video, ktoré zachytáva bratislavských smetiarov pri ich dennej práci. Táto partia však do jedného auta nahádzala všetky druhy odpadu, ktoré by sa mali zbierať oddelene. Zdá sa, že partička "pracantov" kvôli videu príde o prémie, hrozí im aj tvrdý vyhadzov!

Asi uznáte, že nemá veľký zmysel separovať plastový, papierový a iný odpad, ak smetiari rôzne kontajnery vyprázdnia do jedného auta  a poďho do spaľovne. Práve takýto nápad však dostala partia smetiarov, ktorí sa vďaka pozornému občanovi ocitli v hľadáčiku jeho kamery a neskôr aj na internete:

Smetiari z OLO neseparujú

Partia zamestnancov spoločnosti OLO si skutočne uľahčila prácu. Po správnosti by svoj rajón mali obísť niekoľko krát a do auta vždy zbierať konkrétny typ odpadu. Ich prístup nazlostil aj občanov, ktorí za odvoz odpadu platia poplatky.

Video vyvolalo pobúrené reakcie, najmä od ľudí, ktorí poctivo triedia svoj odpad. "Načo sa ja se*kám s PET fľašami, ešte ich aj krčím," napísal diskutér. "Názorná ukážka ako nielen recyklácia odpadu, ale všetko (ne)funguje na Slovensku," dodal ďalší.

Podľa vyhlásenia spoločnosti OLO zopár jednotlivcov poškodilo reputáciu 380 zamestnancov spoločnosti. "Budú nasledovať kárne opatrenia v zmysle interných predpisov spoločnosti a Zákonníka práce," reagovala firma. Firma má právo zamestnancom siahnuť na pohyblivú zložku platu, no v prípade opakovaného priestupku im môže hroziť aj výpoveď. Na internete sa medzitým ozvali ľudia, ktorí tvrdia, že podobné správanie smetiarov pozorovali celkom bežne. OLO tvrdí, že príjme akékoľvek informácie od občanov, ktorí poukážu na nedostatky v práci.

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu