Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Koniec všetkým nádejám: Malý Dunaj vyplavil telo Sofinky (†12)!

Telo Sofie našli 3 kilometre od miesta, kde sa deti začali topiť.
Telo Sofie našli 3 kilometre od miesta, kde sa deti začali topiť. (Zdroj: Ján Zemiar,)

BRATISLAVA - Pátrací tím, ktorý od stredy prehľadával rieku Malý Dunaj v okolí obce Jelka v Galantskom okrese už našiel aj telesné pozostatky 12-ročnej Sofie.

Najväčšiu pátraciu akciu na Malom Dunaji tak dnes hasiči ukončili. Ako informoval Marián Hruška z Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Trnave, telo dievčatka voda vyplavila okolo 19:00 približne tri kilometre od miesta, v ktorom sa s kamarátmi v stredu 19. júna začala topiť. Dnes hasiči našli aj telesné pozostatky 12-ročného Lukáška, približne šesť kilometrov od miesta incidentu.

O topiacich sa deťoch informovali hasičov vodáci, ktorí v stredu popoludní splavovali Malý Dunaj. Pôvodne nahlásili štyri topiace sa deti, dve dievčatá sa podľa hovorcu trnavských hasičov Mariána Hrušku dokázali zachytiť o konáre stromov a drevené mólo.

Hasiči ich naložili do člna a odviezli na breh, kde ich odovzdali do opatery zdravotníkov. Hasiči z Galanty a Dunajskej Stredy v spolupráci s Komplexnou centrálnou záchrannou službou z Gabčíkova a niekoľkými dobrovoľníkmi dnes pokračovali v pátracej akcii nasadením troch záchranných člnov na hladinu Malého Dunaja.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu