Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Smutný koniec pátrania na M. Dunaji: Lukáško (†12) je mŕtvy, Sofiu stále hľadajú!

Lukáška prúd unášal šesť kilometrov Zobraziť galériu (3)
Lukáška prúd unášal šesť kilometrov (Zdroj: SITA)

TRNAVA - Druhý deň mimoriadneho pátrania po dvoch deťoch, ktoré sa mali v stredu utopiť v Malom Dunaji, priniesol smutné správy. Asi šesť kilometrov od miesta, kde ich začal prúd rieky unášať, našli hasiči dnes popoludní telesné pozostatky malého Lukáša (†12). Sofiu (12) zatiaľ nenašli a pokračujú v pátraní.

Lukáš a Sofia sa v horúcu stredu rozhodli po škole osviežiť v Malom Dunaji neďaleko vodného mlynu v Jelke. Silný prúd ich však uniesol dole riekou a hasiči spustili veľké pátranie. Dlhé hodiny prehľadávania vôd neprinášali žiadne výsledky, až do dnešného popoludnia, keď našli utopeného Lukáša. "O 13:30 hod. sa v mieste, vzdialenom cca. 6 kilometrov od miesta stredajšej tragédie podarilo pátraciemu tímu nájsť telesné pozostatky 12-ročného chlapca," uviedol hovorca trnavských hasičov Marián Hruška.

Sofiu však doposiaľ nenašli a tak naďalej pokračujú v pátraní. "V pátracej akcii po 12-ročnom dievčati budú všetky nasadené zložky pokračovať aj ďalej," dodal Hruška. Po dievčatku pátrajú hasiči z Dunajskej stredy a Galanty na člnoch. Pravdepodobnosť, že ju nájdu živú, je však aj po náleze chlapčeka mizivá.

Deti zmizli neĎaleko vodného mlynu.
Zobraziť galériu (3)
Deti zmizli neĎaleko vodného mlynu.  (Zdroj: Ján Zemiar,)

Nevinné kúpanie školákov sa v stredu popoludní zmenilo na boj o život, keď silný prúd štyroch z nich stiahol so sebou. Dvom dievčatám sa našťastie podarilo zachytiť o konáre stromov a neďaleké drevené mólo. Sofia a Lukáš však už toľko šťastia nemali. Skôr ako sa ich podarilo zachrániť, zmizli pod vodou. "12-ročného chlapca a rovnako staré dievča však v bezprostrednej blízkosti miesta udalosti nenašli," dodal Hruška s tým, že po deťoch začali ihneď pátrať. Deti hľadali celé dni aj napriek tomu, že nádej bola malá. Stále existovala možnosť, že sa zachytili na konároch popri brehoch.

Smutný koniec pátrania na
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Jan Zemiar)

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu