Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Miestna poslankyňa odmieta, že by napadla mladého futbalistu

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA – Miestna poslankyňa z bratislavskej Karlovej Vsi Dana Čahojová odmieta, že by napadla mladého futbalistu na tréningu Futbalového klubu mládeže Karlova Ves (FKM KV). Interpretácia o fyzickom napadnutí maloletého chlapca je podľa nej absurdná a poslankyňa za ňou vidí politickú šikanu.

"Nikoho som nenapadla," uviedla Čahojová a dodala, že už v piatok (12.4.) v tomto zmysle vypovedala na polícii. Podľa poslankyne celú situáciu vyvolali ľudia stojaci za OZ Rodeka, ktorí sa podľa poslankyne snažia zlikvidovať FKM KV.

Súčasné vedenie FKM KV, na čele ktorého je manžel poslankyne Jozef Čahoj, vedie od februára s Rodekou spor o nájom na futbalové ihrisko na Molecovej ulici. Poslankyňa naráža aj na fakt, že vedúcim tímu, na tréningu ktorého mala poslankyňa dať jednému z futbalistov facku, je Peter Magdin, spoluzakladateľ OZ Rodeka. "Konanie Rodeky považujem za prenasledovanie a politicky motivovanú šikanu," uviedla Čahojová.

Magdin však akúkoľvek spojitosť so sporom medzi FKM KV a Rodekou odmieta. "Pani Čahojová dala malému chlapcovi facku, o tom to celé je," povedal Magdin pre TASR. Podľa Magdina išlo skôr o skratovú reakciu, ktorej predchádzalo nedorozumenie Čahojovej s trénerom tímu Juliánom Kaničárom.

Udalosť prešetruje polícia ako priestupok proti občianskemu nažívaniu. Rodičia maloletého spolu s ďalšími rodičmi napísali v tejto súvislosti aj list starostke mestskej časti Ivete Hanulíkovej (Smer-SD), v ktorom ju žiadajú, aby vec v rámci svojich kompetencií prešetrila. Hanulíková informovala, že navrhne, aby o záležitosti rokovala komisia na ochranu verejného záujmu miestneho zastupiteľstva.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu