Štvrtok30. máj 2024, meniny má Ferdinand, zajtra Petrana, Petronela, Nela

Traja mladíci napadli mestských policajtov, hrozí im väzenie

Ilustračné foto
Ilustračné foto

PREŠOV - Prešovský vyšetrovateľ obvinil troch mladíkov vo veku 16, 17 a 23 rokov z okresu Prešov z útoku na verejného činiteľa formou spolupáchateľstva. Všetci traja sú umiestnení v cele policajného zaistenia a vyšetrovateľ spracoval návrh na ich vzatie do väzby.

Uviedla to prešovská policajná hovorkyňa Jana Karnišová. Mestskí policajti v Prešove ešte 5. mája vyzvali 17-ročného mladíka, aby nerušil nočný pokoj a predložil doklad totožnosti. Mladík však začal byť agresívny a vulgárny. Hliadka ho poučila, že ak neukáže občiansky preukaz, predvedú ho na mestskú políciu. Pri nastupovaní do auta policajtom vulgárne vynadal a ani na druhýkrát nepočúvol výzvu nastúpiť do auta, preto boli policajti nútení použiť donucovacie prostriedky.

Mladík sa policajtovi vyšmykol, ten ho následne chytil za ruky a obaja spadli na zem. Druhý policajt sa mladíkovi snažil nasadiť putá, avšak ďalší 16-ročný chlapec ho začal kopať, udierať a odťahovať ho za opasok, v dôsledku čoho mu z ruky vypadli putá a tiež súkromný mobilný telefón. Následne sa do bitky zapojil aj 23-ročný muž, ktorý zaútočil na policajta, ktorý zápasil so 17-ročným tínedžerom. Pri potýčke bol zranený policajt, mal povrchové poranenie hlavy a pomliaždený hrudník, liečiť sa bude viac ako sedem dní.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu