Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Útoky Rómov pokračujú: Chlapcovi (14) šliapali po hlave kvôli lopte!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: denbighhigh.luton.sch.uk)

PRAHA - Brutálne útoky rómskych gangov na deti v Česku pribúda. Po nedávnom napadnutí Petra (15) z Břeclavi tentokrát vyčíňali v Olomouci a Tanvalde. Na miestne deti sa vrhli preto, lebo im odmietli dať loptu a mobilný telefón.

Prvý prípad sa odohral v utorok na Jablonecku. Krátko pred ôsmou hodinou ráno napadli traja mladíci rómskeho pôvodu dievča, ktoré išlo do školy. Vyhrážali sa mu, že ak im nedá peniaze a mobil, zbijú ho. Školáčka odmietla, čo útočníkov rozzúrilo a uštedrili jej niekoľko tvrdých rán do brucha. Po chvíli sa jej podarilo utiecť a privolať pomoc. Obeť utrpela bližšie neurčené zranenia, s ktorými ju previezli do nemocnice.

Starosta Tanvaldu Petr Polák o napadnutí povedal: "Je vidieť, že sa neboja (Rómovia) a nič si z toho nerobia. V obchodoch niekedy kradnú tak, že sa to ani nesnažia skrývať. Takisto vieme, že mnohí jazdia na autách, ktorá už na prvý pohľad nie sú technicky spôsobilé prevádzky. Niektorí dokonca ani nemajú vodičský preukaz. Stále im to ale prechádza."

Podobný incident sa stal vo štvrtok večer v Olomouci, kde taktiež trojica Rómov napadla dvoch chlapcov kvôli obyčajnej lopte. Tínedžeri vo veku 13 a 14 rokov utrpeli početné pomliaždeniny. Starší z nich skončil na detskej klinike kvôli poraneniu hlavy, na ktorú mu vraj útočníci opakovane šliapali.

Českom nedávno otriasol aj prípad Petra, ktorého mali v Břeclavi brutálne zmlátiť rómski spoluobčania. Útok mal vážne následky, pretože chlapec prišiel o obličku. V meste sa krátko nato zdvihla vlna nevôle a konala sa aj demonštrácia, informoval tyden.cz.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu