Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Osadníkov naháňal zranený diviak: Žene rozrezal nohu, museli ho odstreliť!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

STARÁ LUBOVŇA – Diviaka obkľúčili, a preto reagoval útokom. Takto objasnil incident, ktorý sa nedávno odohral v rómskej osade v Lomničke, miestny poľovník. Medzi príbytky osadníkov vtedy zablúdil diviak z neďalekého lesa, odkiaľ ho zrejme vylákali psy. V osade vypukla panika a obyvatelia sa pred divým zvieraťom ukrývali, kde mohli. Jednej zo žien sa to však nepodarilo a utŕžila reznú ranu na nohe. Diviaka museli odstreliť a zisťujú, či nemal besnotu. Informoval o tom denník Korzár.

Zviera podľa poľovníkov do osady v Lomničke zahnali psy miestnych ľudí, ktorí ich sprevádzajú pri zháňaní dreva v okolitých lesoch. Bolo navyše zranené, a preto na skupiny osadníkov reagovalo útokom. „Diviak mal poranenú prednú končatinu. To, že reagoval útokom, bolo zrejme spôsobené tým, že ho miestni obstúpili,“ povedal poľovník Dezider Kilár zo združenia vo Vyšných Ružbachoch. Diviak by vraj medzi ľudí sám od seba neprišiel.

V miestnych obyvateľoch divé zviera vyvolávalo strach a utekali pred ním do bezpečia. „Zviera bolo divé, báli sme sa. Každý utekal, kde mohol,“ opísali dramatické momenty. Jedna zo žien sa však ukryť nestihla a diviak na ňu zaútočil. Na nohe mala asi 10-centimetrovú tržnú ranu. Záchranári ju previezli do nemocnice v starej Ľubovni.

 Na mieste musela zasahovať aj polícia, ktorú na miesto zavolali záchranári. Hrozilo totiž, že zviera zaútočí aj na nich. „Keď ženu záchranári nakladali do sanitky, zviera sa vrátilo do dediny a priblížilo sa k sanitke na vzdialenosť asi 20 metrov. Posádka okamžite kontaktovala políciu,“ povedala hovorkyňa skupiny Falck Alena Lacyková-Krčová.

Keďže diviak zaútočil na človeka, poľovníci ho museli odstreliť, čo sa im podarilo hneď na druhý deň po útoku. Jeho telo je teraz v rukách veterinárov, ktorí zisťujú, či zviera nemalo besnotu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu