Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Zbesilý útok koňa pri Prievidzi: Majiteľa podupal a vyhrýzol mu mäso z tela!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

PRIEVIDZA - Takmer to neprežil! Brutálny útok koňa v obci Koš neďaleko Prievidze sa pre jeho majiteľa skoro skončil tragicky. Zúrivé zviera ho znenazdajky zhodilo na zem, kde po ňom dupalo a hrýzlo ho po celom tele. Neovládateľný kôň neskôr napadol aj zverolekára a policajti ho preto museli zastreliť.

Na osudný pondelok zrejme len tak skoro nezabudne dôchodca z malej dedinky Koš, ktorého napadol vlastný kôň. Divoký žrebec sa splašil v momente, keď sa k nemu majiteľ priblížil. Zhodil ho na zem, dupal po ňom a hrýzol ho po celom tele. Na niektorých miestach mu doslova vyhrýzol mäso z tela.

"Takto doriadeného človeka od koňa som ešte nevidel," povedal zhrozene pre Tv JOJ Ivan Molnár, veliteľ zasahujúcich hasičov z Prievidze. Na miesto okamžite dorazili aj záchranári a veterinár, ktorých neovládateľné zviera taktiež napadalo. Policajti preto agresívneho žrebca museli nakoniec zastreliť.

Zatiaľ čo oni bojovali s agresívnym zvieraťom, dôchodca v nemocnici bojoval o život. "Boli tam pomliaždeniny, mnohé zlomeniny, tržné rany, stratové zranenia," opísal stav muža po útoku Ján Belanský z bojnickej nemocnice. Napadnutý majiteľ sa musel podrobiť dvom náročným operáciám, no nakoniec sa ho podarilo zachrániť. Kôň už toľko šťastia nemal.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu