Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Dôchodkyňu napadol diviak: Už je mimo ohrozenia života

VRANOV NAD TOPĽOU/MERNÍK - Ženu po napadnutí diviakom hospitalizovali v nedeľu 4. novembra vo Vranovskej nemocnici. Na dôchodkyňu z obce Merník zaútočilo spomínane zviera priamo v jej záhrade, keď sa vracala z návštevy od susedov. Vážne ju pritom zranilo.

Zuzana Gajdošiková zo spoločnosti Svet zdravia, pod ktorú spadá vranovské zdravotnícke zariadenie, TASR informovala, že 75-ročnú obyvateľku obce Merník hospitalizovali v nemocnici v nedeľu približne o 17.00 h.

"Pri prijatí sa u nej zistili nasledovné zranenia: tržno-zmliaždená rana v oblasti hrudníka vpravo a tržno-zmliaždená rana v oblasti pravého stehna. Pacientka je momentálne v stabilizovanom stave bez ohrozenia života," zhodnotila Gajdošiková.

Starosta Merníka Marián Kostelník povedal, že s prípadom útoku diviaka na človeka sa v obci zatiaľ nestretli. Udalosť  nepripisuje premnoženiu spomínaného druhu zvierat v okolitých lesoch, ale skôr náhode.

"Diviaka zrejme vytlačila z lesa a splašila do obce svorka psov. Zviera následne prerazilo pletivo a ocitlo sa v záhrade jedného z rodinných domov," vysvetlil Kostelník s tým, že o niekoľko minút sa cez ňu vracala z návštevy od susedov spomínaná žena.

"Zviera bolo natoľko rozzúrené, že ju napadlo, vymrštilo do vzduchu a v útoku pokračovalo aj keď dopadla na zem. Ide o typické správanie sa diviaka, keď je v tiesni," domnieva sa starosta.

Diviaka, ktorý mal podľa Kostelníkových slov približne 250 kilogramov, zastrelili po úteku zo záhrady miestni poľovníci. Veterinári následne odobrali vzorky zvieraťa na laboratórne vyšetrenie. Prítomnosť besnoty sa uňho na základe výsledku rozborov nepotvrdila.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu