Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Rindzáka z kokaínovej jachty pochovali v Tonge: Rodina sa k nemu neprihlásila!

Telo našli na tejto stroskotanej jachte JeReVe
Telo našli na tejto stroskotanej jachte JeReVe (Zdroj: Polícia, theaustralian.com.au)

TONGA – Telo Slováka Milana Rindzáka, ktoré v novembri našli na stroskotanej jachte plnej kokaínu v tichomorskom štáte Tonga, minulý týždeň pochovali. Avšak nie doma, ale na cintoríne jedného z ostrovov v juhozápadnom Pacifiku. Prečo? Podľa zahraničných médií sa k nemu od novembra, keď bolo telo nájdené, neprihlásili žiadni príbuzní a nepožiadali o jeho prevoz. Slovenská strana však dodnes nepotvrdila, či skutočne ide o Humenčana Rindzáka. Koho teda vlastne pochovali?

Ako informujú novozélandské médiá, Milana Rindzáka pochovali ešte minulý týždeň v stredu (30. januára) vo Vava'u, skupine ostrovov, kde v novembri tamojší potápači našli stroskotanú jachtu s mŕtvym telom a jeho dokladmi. „Keďže telo bolo v zlom stave, nemohli sme ho dlhšie držať v márnici,“ povedal policajný komisár Grant O'Fee.

Takmer tri mesiace sa vraj navyše nikto z príbuzných o telo nezaujímal. „Telo sme držali od novembra a čakali sme na kontakt s príbuznými, nikto sa však neozval,“ dodal Grant O'Fee. Rindzákovo telo v Tonge identifikovali podľa dokladov, ktoré spolu s ním našli na jachte a potvrdila ho údajne aj pitva. Slovenská strana jeho identitu však dodnes oficiálne nepotvrdila.

„Slovenská polícia požiadala orgány danej krajiny o zaslanie porovnávacieho materiálu na profiláciu vzorky DNA, zatiaľ nám vzorka nebola doručená,“ povedala pre Topky hovorkyňa policajného prezídia Andrea Dobiášová. Pochybnosti o totožnosti mŕtveho tela vyjadrila v novembri aj Rindzákova vlastná mama, ktorá si myslí, že jeho doklady mohol niekto zneužiť a neverí, že by sa zaplietol do tak nebezpečnej drogovej akcie.

V súčasnosti sa však Rindzákova rodina k prípadu nevyjadruje, a prečo o prevoz tela nepožiadala, tak vie len ona. Ministerstvo zahraničných vecí takisto mlčí.  „Rešpektujeme želanie rodiny, ktorá si neželá medializáciu prípadu,“ povedal nám hovorca Boris Gandel. Nad skutočnou identitou už pochovaného tela, tak stále visí otáznik.

Telo, ktoré má patriť Slovákovi, našli v novembri potápači na palube stroskotanej jachty JeReVe neďaleko austrálskeho pobrežia. Na palube boli okrem neho aj 204 kg kokaínu za približne 89 miliónov eur, doklady totožnosti a peniaze v rôznych menách. Na palube 13-metrovej jachty JeReVe smerujúcej s nákladom do Austrálie bol s Milanom aj ďalší člen posádky, ktorý je však dodnes nezvestný. Podľa miestnej polície ide už o štvrtú loď od roku 2010, ktorá prepravovala kokaín do Austrálie. Spolu bolo za dva roky zadržaných až 1,1 tony drogy.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu