Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Nová studňa za 3,5 tisíc na Luniku IX neprežila ani pol roka: Je plná fekálii!

Tento zdroj vody objavil v lete prútikár Zobraziť galériu (4)
Tento zdroj vody objavil v lete prútikár (Zdroj: Miroslav Vacula)

KOŠICE – Plná fekálií je nová studňa na Luniku IX., ktorú mesto dalo vyvŕtať za 3 a pol tisíc eur, aby obyvatelia mali zdroj úžitkovej vody. Žiaľ voda je kontaminovaná splaškami a tak si obyvatelia musia na tento zdroj vody ešte počkať.

„Vzorky ukázali, že vo vode sú fekálie. My teraz musíme zabezpečiť analýzu, skade sa tam toto znečistenie nabralo. Či ide o priesaky alebo z poškodeného potrubia. Až keď budeme vedieť, čo znečistenie zapríčinilo, môžeme začať s čistením a opravou. Až potom môžeme dať studňu do užívania. Odhadujem, že by to mohlo byť na jar,“ hovorí koordinátor prác a mestský poslanec Miloš Ihnát.

Na Luniku IX., tento zdroj vody, objavili ešte v lete za pomoci prútikára. Vodu objavil v hĺbke 7 až 8 metrov pri miestnom úrade. Studňa je vlastne 30 cm široký vrt, ktorý bude súžiť ako podporný zdroj úžitkovej vody pre obyvateľov. Mala im slúžiť na pranie, zalievanie kvetov a iných činností. Pitnú vodu majú na sídlisku len dvakrát denne po hodine, pretože miestni obyvatelia ju zvykli čerpať zadarmo a tak ich dlh narástol na 2,2 miliónov eur.

Studňa plná fekálií
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Miroslav Vacula)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu