Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Pohoršení Nemci chceli vidieť Luník IX: Mali možnosť, vstup je otvorený!

Podľa našich vlastných skúsenosti je sídlisko Lunik IX. otvorená a neohradená mestská časť Zobraziť galériu (3)
Podľa našich vlastných skúsenosti je sídlisko Lunik IX. otvorená a neohradená mestská časť (Zdroj: Miroslav Vacula)

KOŠICE – Nemeckí novinári, ktorí sú vraj pohoršení z toho, že v programe svojej služobnej cesty v Košiciach nemali zahrnutú aj návštevu Lunika IX, boli vo východoslovenskej metropole ešte v septembri! A nie posledný víkend, kedy sa konal otvárací ceremoniál EHMK 2013.

 

Ich cestu na Slovensko organizovalo Nemecké kultúrne fórum. Do programu cesty mesto Košice nijako nezasahovalo, pretože to robila nezávislá agentúra, ako je to bežné aj pri iných zahraničných cestách nielen na Slovensku, ale i v zahraničí.

„Táto novinárska cesta bola organizovaná Nemeckým kultúrnym fórom ešte v septembri 2012, sprevádzala ich nemecká sprievodkyňa, ktorá im aj organizovala program, do ktorého sme my nijako nezasahovali,“ hovorí hovorkyňa Magistrátu Martina Urik Viktorínová a dodáva: "Keď nás požiadali o stretnutie, vyhoveli sme im a v nedeľu večer sa im v Historickej radnici venovali zástupcovia vedenia mesta aj EHMK. .Aj napriek tomu, že  návštevy Luníka IX pre zahraničných novinárov neorganizujeme, riešime ich v priemere minimálne raz za mesiac. Každému novinárovi, ktorý nás v tejto veci požiada o pomoc, vyhovieme a zvyčajne ho sprevádzajú naši sociálni pracovníci, ktorí mu podrobne popisujú svoju činnosť. Často im robí asistenciu aj mestská polícia, ktorá má na Luníku IX stanicu, aj napriek tomu, že je to len prejav našej dobrej vôle, keďže novinár si môže zaplatiť SBS. Koniec koncov, Luník IX je mestská časť rovnako prístupná ako každá iná a pokiaľ tam ktokoľvek chce ísť, nikto mu v tom nebude brániť.“

Luník IX
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Miroslav Vacula)

Podľa našich vlastných skúsenosti je sídlisko Lunik IX. otvorená a neohradená mestská časť. Kto chce, môže si ho kedykoľvek pozrieť, nevynímajúc ani zahraničných novinárov. Zahraničné média však treba pravdivo informovať o tom, že zdevastované sídlisko je výsledkom práce jeho obyvateľov. Občania Košíc platia zo svojich daní za neprispôsobivých občanov odvoz smetí zo sídliska.  Lunik IX. je i najväčším dlžníkom za vodu a elektrinu v meste.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu