Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Na Luniku IX. budú opäť búrať zdevastované domy

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Miroslav Vacula)

KOŠICE – Totálne vybývané ! Ďalšie dve domy na Luniku IX., budú onedlho zbúrané. Dôvodom je ich devastácia a narušená statika. Takto dokázali zničiť svoje domy , ich samotní obyvatelia ! Na náhradné byty nemajú nárok, lebo tam žijú bez zmlúv.

„Na základe Rozhodnutia Stavebného úradu Bytový podnik mesta Košice zaslal v novembri 2012 výzvy na opustenie bytov užívateľom bytov na ulici Hrebendova 22 a 24. Rovnako tak zaslal BPMK v januári 2013 výzvy na opustenie bytov aj obyvateľom na ulici Hrebendova 34 a 36. Dôvodom je narušená statika bytových domov, ktorú spôsobili obyvatelia bytov neustálym poškodzovaním bytov a spoločných priestorov. Bytovému podniku mesta Košice bola preto uložená povinnosť na ich vypratanie, pretože akékoľvek ďalšie zdržiavanie sa v byte a dome je život a zdravie ohrozujúce,“ vysvetľuje hovorkyňa mesta Martina Urik Viktorínová.

Samotní obyvatelia však byty obývali neoprávnene bez nájomnej zmluvy.  „Preto nemajú právo na bytovú náhradu. O prípadnej asanácii bytových domov Hrebendova 22,24 a Hrebendova 34,36 rozhodne príslušný stavebný úrad a BPMK bude nútený rešpektovať jeho rozhodnutie a uloženú povinnosť vykonať v zákonnej lehote stanovenej stavebným úradom,“ dodáva M. U. Viktorínová. Asanácia bude stáť 110 tisíc eur.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu