Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Záhada v prípade Milana (†35) z kokaínovej jachty: Výber peňazí z jeho účtu!

Na stroskotanej lodi bol mŕtvy Slovák Zobraziť galériu (2)
Na stroskotanej lodi bol mŕtvy Slovák (Zdroj: newshour24.com, polícia)

NUKUALOFA - V prípade nebohého Milana Rindzáka (†35) sa objavili nové skutočnosti. Tongský policajný komisár Grant O'Fee informoval, že kreditnou kartou, ktorá patrila Slovákovi, sa minulý mesiac pokúšal platiť istý colník. A to len tri dni po tom, ako sa našlo Rindzákovo telo.

Nemenovaný muž si chcel 10. novembra pomocou kreditky vybrať hotovosť z bankomatu v meste Neiafu. Zariadenie ale kartu zhltlo. Nemenovaný zamestnanec colnej správy sa vrátil na miesto o dva dni neskôr, aby si kartu vyzdvihol. Podozrivá banková operácia vzbudila pozornosť úradníkov aj polície.

O'Fee vo vyhlásení uviedol, že muža nezatkli ani z ničoho neobvinili, lebo zatiaľ vraj na to nie je dôvod. Nič podľa neho nenasvedčuje tomu, že colník bol pasažierom pašeráckej lode, na ktorej našli mŕtveho Slováka. Dodal však, že "polícia má k dispozícii indície, ktoré by už čoskoro mohli viesť k objasneniu prípadu".

Rindzákovo telo našli potápači na palube stroskotanej jachty JeReVe pri pobreží neobývaného atolu Vava začiatkom novembra. Trinásťmetrové luxusné plavidlo prevážalo do Austrálie vyše 200 kg kokaínu za približne 89 miliónov eur. Okrem drogy polícia objavila aj množstvo dokladov totožnosti a peňazí v rôznych menách.

Na jachte pašovali kokaín
Zobraziť galériu (2)
Na jachte pašovali kokaín  (Zdroj: theaustralian.com.au)

 

 

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu