Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Prútikár objavil na Luníku IX vodu, vŕtajú im studňu!

Prútikár objavil na Luníku IX vodu, vŕtajú im studňu Zobraziť galériu (17)
Prútikár objavil na Luníku IX vodu, vŕtajú im studňu (Zdroj: Miro Vacula)

KOŠICE – Na sídlisku Luník IX., začali vŕtať studňu. Tento zdroj úžitkovej vody, budú môcť Rómovia používať až po dohotovení asi do dvoch týždňov. Zdroj vody na sídlisku objavil ešte v lete, prútikár. Momentálne majú k dispozícií dvakrát denne vodu ráno a večer.

Voda na sídlisku Luníku IX je vzácnou komoditou. Obyvatelia si ju zvykli čerpať zadarmo a tak ich dlh narástol na 2, 2 milióny eur. „Prútikár, pán Mišík z Košíc objavil 7 zdrojov vody a my sme včera začali vŕtať ten, ktorý označil za najvýdatnejší. Je pri miestnom úrade. Prútikár mal pravdu, voda sa objavila už v hĺbke 7 až 8 metrov,“ hovorí koordinátor prác Miloš Ihnát. Ako nám potvrdil, obyvatelia ani s týmto zdrojom nie sú spokojní. „Trochu nadávajú, pretože oni negatívne berú všetko, čo je nové,“ dodáva. Voda zo studne nie je pitná. Budú ju môcť používať len na pranie, zalievanie záchodov a pod.

„Studňa je vlastne 30 cm široký vrt, ktorý bude súžiť ako podporný zdroj úžitkovej vody pre obyvateľov Luníka IX, aby sme eliminovali ďalšie škody na majetku mesta. Cena studne na kľúč, na ktorú prebehlo verejné obstarávanie formou prieskumu trhu, je 3470 €," informovala nás hovorkyňa mesta Martina Viktorínová.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu