Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Pochybné adopcie aj v Írsku? Rodičom zobrali dvojmesačného Benjamínka!

Benjamínka zobrali rodičom, tí o neho musia bojovať na súde.
Benjamínka zobrali rodičom, tí o neho musia bojovať na súde. (Zdroj: TV JOJ)

BRATISLAVA - Spuchnutá nôžka po očkovaní spustila ďalší z pochybných prípadov adopcie na Britských ostrovoch. Tentokrát sa však neodohral v Anglicku, ale v Írsku, kde slovensko-poľskému páru zobrali iba 10-týždňového synčeka priamo z nemocnice!

Rodičia sa vybrali s Benjamínkom do nemocnice kvôli napuchnutej nohe dva dni po očkovaní. Lekári však zalarmovali miestny sociálny systém kvôli tomu, že na jeho tele našli údajne až 21 fraktúr. Informovala TV Joj.

"Doktor vtedy povedal, že našli chlapcovi, najskôr hovoril o nejakých desiatich, že má desať fraktúr na rebrách. Že to vyzerá, ako keby dieťa bolo stláčané a trasené," uviedol otec Miloš Ivák. Tie zrejme nespôsobilo žiadne týranie, ale mohlo by ísť o tzv. chorobu sklenených kostí.

Zdrvení rodičia odmietajú, že by svojmu synovi niekedy ublížili a z toho, čo sa im prihodilo, sa nevedia spamätať. "Mali sme súd v stredu, bol tu aj pán z ambasády, ktorého nepustili ani do súdnej siene, nemohol ani nič počuť, čo sa tam deje. Súd prebehol ako také divadielko, ako taká fraška to bola," dodáva Ivák.

Malý Benjamín skončil zatiaľ v náhradnej starostlivosti a rodičia majú 24 dní na to, aby našli pomoc u kohokoľvek, kto im syna pomôže dostať späť. Sociálka im ho totiž zobrala aj napriek tomu, že ho matka kojí.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu