Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Procházka nevylučuje, že sa bude uchádzať o post vo vedení KDH

Radoslav Procházka
Radoslav Procházka

BRATISLAVA - Opozičný poslanec Radoslav Procházka (KDH) by sa mohol v budúcnosti uchádzať o post vo vedení KDH. Samotná stranícka funkcia podľa neho nie je dôležitou. Prioritne by chcel totiž predstaviť komplexný program názorovej platformy v rámci tohto hnutia. Ako však povedal v dnešnej diskusnej relácii TV Markíza Na telo, na realizáciu programu je na Slovensku potrebný aj mandát.

"V prípade, že bude záujem, aby bol môj program alebo program platformy aj programom KDH, tak sa pravdepodobne budem usilovať aj o mandát na realizáciu tohto programu," odpovedal TASR na otázku, či sa bude uchádzať o post šéfa KDH.

O Procházkovi sa po parlamentných voľbách uvažovalo ako aj o jednom z podpredsedov hnutia, ktorý by nahradil voľnú stoličku po odchode Daniela Lipšica. Vtedy sa však rozhodol o stranícku funkciu neuchádzať. "Ja si myslím, že o funkciu by sa mal človek uchádzať iba za predpokladu, že tú funkciu vníma ako prostriedok na realizáciu nejakého programu. Vo chvíli, keď nemáte konkrétny program, tak tu funkciu chcete len kvôli nej samej," vysvetlil zmenu postoja.

Názov, ako aj program platformy, by mal Procházka zverejniť v priebehu septembra. "Základnou motiváciou platformy je urobiť dve veci naraz: ponúknuť základné obrysy stredopravého programu do čias, ktoré nás čakajú, ale bez toho, aby som sa podieľal na ďalšej fragmentácii slovenského pravého stredu," priblížil pred časom poslanec.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu