Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Procházka predstaví KDH program platformy, na rad príde aj nový prezident

Radoslav Procházka
Radoslav Procházka (Zdroj: SITA)

SKALICA - Vnútropolitická situácia, voľba člena Predsedníctva KDH, diskusia o európskych otázkach a všeobecná diskusia je oficiálny program sobotňajšej (20. 10.) Rady KDH v Skalici.

V rámci vnútropolitickej diskusie sa bude podľa podpredsedu hnutia Pavla Abrhana hovoriť aj o návrhu štátneho rozpočtu a spoločnom kandidátovi pravice na prezidenta.

Ako kandidát KDH sa spomína predseda poslaneckého klubu Pavol Hrušovský. On sám považuje otázku svojej kandidatúry na post hlavy štátu zatiaľ za predčasnú a chce si počkať na ďalšiu politickú diskusiu v tejto veci. Bývalého šéfa parlamentu označili predstavitelia jeho strany, ako aj SDKÚ-DS a Mosta-Híd za dobrého prezidentského kandidáta, ku konkrétnej dohode na spoločnom zástupcovi opozície vo voľbách hlavy štátu, ktoré sa budú konať v roku 2014, však zatiaľ nedošlo.

"Pristupujem aj ja osobne k tejto výzve ako k vážnemu rozhodnutiu, na ktoré je treba ešte nejaký čas počkať, či už ide o rozhodnutie osobné alebo stranícke. Považujem v tejto chvíli za dostatočne otvorený priestor na personálne riešenia aj rozhodnutia, ktoré sú jednými z najdôležitejších, najzodpovednejších, ale aj osobne najťažších," uviedol pred časom Hrušovský.

Bývalý šéf parlamentu dodal, že keď bude táto problematika zavŕšená politickými rokovaniami, aj on ohlási svoje rozhodnutie. "V prvom rade si želám, aby to bola diskusia zodpovedná, aby to nebolo len handrkovanie medzi politickými stranami, nedajbože, aby to neboli nejaké vzájomné záväzky jedného voči druhému," dodal.

Na rokovaní sa zároveň očakáva predstavenie programu platformy, ktorú založil poslanec Radoslav Procházka. "Som pripravený, dúfam, že dostanem aspoň desať minút," povedal Procházka. Zároveň potvrdil, že program platformy lídrom KDH doteraz neukázal napriek tlakom, aby sa to najskôr "predžulo" na predsedníctve.

Základnou motiváciou platformy je podľa Procházku urobiť dve veci naraz. "Ponúknuť základné obrysy stredopravého programu do čias, ktoré nás čakajú, ale bez toho, aby som sa podieľal na ďalšej fragmentácii slovenského pravého stredu," priblížil pred časom poslanec.

Na neobsadenú pozíciu v Predsedníctve KDH opäť kandidujú poslanec Peter Muránsky a starosta bratislavského Ružinova Dušan Pekár. Obaja sa už o tento post uchádzali na poslednom rokovaní Rady, no získali rovnaký počet hlasov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu