Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Zažili sme jeden z najtragickejších víkendov: 7 ľudí prišlo o život, 22 sa zranilo!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA – Čierny víkend na slovenských cestách aj horách! Záchranári počas poslednej soboty a nedele zažívali naozaj smutné chvíle. Tragické nehody, ale aj zbytočné nešťastia si za dva oddychové dni vyžiadali až 7 obetí a 22 zranených.

Vrece s tragédiami sa začalo odsýpať v sobotu poobede, kedy vodič (†64) Renaultu na diaľnici D1 smerom z Trnavy z neznámych príčin zišiel z cesty. Podľa polície sa muž dostatočne nevenoval volantu a v prevrátenom aute poslednýkrát vydýchol. Jeho spolujazdkyňa akoby zázrakom prežila len s ľahkými zraneniami.

Až 17 záchranárov zasahovalo v sobotu v Tatrách, kde skupinku troch mladých turistov zasiahol blesk. Dvaja z nich pre zranenia nedokázali pokračovať ďalej, a preto zavolali pomoc. Za pomoci vrtuľníka ich previezli do nemocnice v Liptovskom Mikuláši.

Leteckí záchranári museli v sobotu zasahovať aj na Novej Holi. Paraglajdista (51) z Ilavy tam po štarte z výšky padol na zem a ostal v bezvedomí. Muža so zlomeným stavcom a poškodením mozgu ošetrili a na lane evakuovali z terénu, kde ho prevzal vrtuľník a odviezol do nemocnice v Banskej Bystrici.

V sobotu sa záchranári zapotili zrejme najviac. Ich pomoc potreboval aj Bratislavčan (22), ktorý na Martinských holiach pri prejazde na bicykli v horskom teréne spadol. V Záhorskej Vsi pomáhali záchranári svojej kolegyni dobrovoľnej hasičke (37) z Plaveckého Štvrtka, ktorá neudržala prúdnicu a tá jej pod tlakom vody vystrelila. Ženu odhodilo na zem, pričom utrpela zlomeninu v driekovej oblasti. Vrtuľník štartoval aj k poranenému mužovi z Medzeva, ktorý si zranil tvár pri pílení dreva.

K vážnej čelnej zrážke došlo v sobotu medzi obcami Stratená a Dobšiná, kde vodička Mazdy vošla do proti smeru a zrazila sa s protiidúcou Toyotou, ktorú šoféroval Kanaďan. Žena viezla v aute tri deti, z ktorých jedno skončilo spolu s ňou s ťažkými zraneniami v nemocnici. Ďalšie dve deti, ako aj spolujazdec a vodič (31) z Toyoty vyviazli s ľahkými zraneniami.

Až tri ľudské životy vyhasli v sobotu okolo 22:45 pri Krompakoch, kde vodič zrejme vo vysokej rýchlosti vrazil do stromu, ktorý sa na auto prevrátil a posádku auta pochoval. Na mieste tragédie zasahovali záchranári, hasiči aj policajti, no pomôcť im už nedokázal nikto.

V Malackách si osudné železničné priecestie vyžiadalo ďalšiu obeť. Mladík (†29) na bicykli odignoroval svetelné aj zvukové signály a pri prechádzaní na druhú stranu ho zmietol prichádzajúci vlak. Mladý cyklista bol na mieste mŕtvy.

Po hlásení o uštipnutí hmyzom si to namieril záchranný vrtuľník do obce Ďurďošík. Záchranári po príchode na miesto zistili, že muž (†59) po uštipnutí dostal anafylaktický šok. Nakoniec sa mu osudným stal opakovaný infarkt a záchranárom sa ho už bohužiaľ nepodarilo zachrániť. Anafylaktický šok bol aj dôvodom pre ďalší zásah záchranárov, tento krát vo Vysokých Tatrách. Horolezkyňa (38) z Považskej Bystrice, ktorá skolabovala však záchvat našťastie prežila a bola prevezená do popradskej nemocnice.

V nedeľu poobede sa riskantné predbiehanie nevyplatilo vodičovi (†59) Renaultu, ktorý sa čelne zrazil s protiidúcim Audi. Zrážka bola tak silná, že muža aj so sedačkou vytrhlo z auta a bol na mieste mŕtvy. Pri havárii sa zranilo aj šesť malých futbalistov vo veku 10 až 15 rokov. Jeden z chlapcov sa dokonca pre nedostatok miesta viezol v kufri. Dvaja z nich v nemocnici bojujú o život.

Polnočný lov sa v nedeľu pre lekára a jeho manželku z Lučenca skončil nešťastím. Na lazoch okolo Budinej poľoval na diviaky, no pri streľbe zasiahol vlastnú manželku, ktorá skončila s guľkou v bruchu. V nemocnici potom lekárom uviedla, že išlo o nešťastnú náhodu .

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu