Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Hackeri opäť zaútočili: Ministerstvo zdravotníctva je súkromná firma Penty!

Zobraziť galériu (2)
"Vynovená" stránka ÚVZ (Zdroj: udzs.sk)

BRATISLAVA - Hackeri sa opäť hecli! Stránky slovenských úradov berú za radom a nezastavia sa pred ničím. Dnes si zobrali na mušku Úrad verejného zdravotníctva.

Už sa stalo pravidlom, že počítačoví piráti útočia vždy krátko predtým, ako sa má konať protest Gorila. Jej štvrté pokračovanie je naplánované už na tento piatok, hackeri však v predstihu vyčíňali už dnes, keď napadli webovú stránku Úradu verejného zdravotníctva.

Hackeri opäť zaútočili: Ministerstvo
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: udzs.sk)

Internetoví piráti si dali naozaj záležať. Na web umiestnili heslá a titulky, ktorým dali najavo, čo si naozaj myslia o pomeroch, ktoré sú momentálne na Slovensku. "My občania sme dohľad nad politikmi.Nie sme Anonymous. Sme neanonymní oprávnení voliči, ktorí už nebudú trpieť útlak a ožobračovanie politikmi a finančnými skupinami a ďalšími gorilami a zločincami. Ústava nám zaručuje zdravotnú starostlivosť. Keďže gorily nám ju zobrali, berieme si ju späť, odmietame všetky firmy ktoré súvisia s Pentou," stojí na stránke.

Okrem toho si vystrelili aj zo samotného predsedu, ktorého znázornili ako naozajstnú gorilu. Nechýbajú ani informácie o Sulíkovej superhrubej mzde či o tom, ako podľa hackerov Penta zotročila ľudí.

Najnovší útok počítačových pirátov pravdepodobne súvisí aj s tým, že lekári odmietajú podpisovať nové zmluvy so súkromnou zdravotnou poisťovňou Dôvera, ktorá patrí do portfólia finančnej skupiny Penta.


 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu