Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Najväčší útok v histórii: Anonymous chcú dať v marci dole celý internet!

Dôjde naozaj v marci k útoku,
Dôjde naozaj v marci k útoku, (Zdroj: YouTube)

PRAHA - Hackerom z hnutia Anonymous sa podarilo zablokovať webové stránky vlád, hudobných vydavateľstiev i ochrancov autorských práv. Tentokrát sa ale chystajú na najväčší útok v histórii, na konci marca sa chcú pokúsiť vypnúť celý internet. Bezpečnostní experti sa nevedia zhodnúť v tom, či je hrozba skutočná, alebo ide len o plané vyhrážky.

"Najväčším nepriateľom slobody je šťastný otrok. Na protest proti zákonu Sopa, proti Wall Street, nenásytným bankárom, nezodpovedným sobeckým vodcom, kvôli ktorým hladuje svet, vypneme 31. marca internet," uviedli vo výzve počítačoví piráti.

Celosvetovú internetovú sieť plánujú zhodiť prostredníctvom útokov na kmeňové DNS servery. Nič nebude fungovať, pretože DNS systém prekladá webové adresy na IP adresy konkrétnych serverov.To znamená, že keď po útoku zadáte do prehliadača napríklad adresu www.google.com, namiesto adresy webového servera sa zobrazí chyba.

K útoku chcú Anonymous údajne využiť techniku ​​DDoS (Distributed Denial of Service). To znamená, že tisíce počítačov začnú pristupovať v jeden okamih na konkrétny server. Ten s najväčšou pravdepodobnosťou nezvládne tak vysoké množstvo požiadaviek spracovať a spadne.

O tom, či sa útok odohrá, špekulujú aj odborníci. Pod názvom "Operation Global Blackout" sa už mal v minulosti konať zaručený útok na Facebook. Nakoniec sa ale nestalo nič. Okrem toho pre hackerov predstavuje internet ich druhý domov a zastavením siete by tak zastavili aj sami seba. A to nie je ich cieľom.

Marcový útok na internet

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu