Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Nákup v Maďarsku sa výrazne oplatí: Pozrite si rozdiel v cenách!

Slovákom prispôsobili aj niektoré popisy Zobraziť galériu (11)
Slovákom prispôsobili aj niektoré popisy

BRATISLAVA – V týchto dňoch sme sa vybrali do Maďarska, aby sme sa presvedčili, či sa nákup za hranicami ozaj oplatí. V potravinách sme vybrali pár položiek, ktoré sme provnali s cenami v rovnakom reťazci u nás.

Napriek tomu, že mnohé výklady obchodov informujú o tom, že práve toto sú posledné dni výhodných výpredajov, zdá sa že nízke ceny na nás budú čakať ešte niekoľko týždňov. Hoci už nie je pravdepodobné, že by ešte padali,  tým, ktorí už dostali januárové výplaty sa stále ešte oplatí sadnúť do auta a vycestovať za nákupom potravín, alebo aj zimného oblečenia.

Výpredajový sortiment by sa mohol na pultoch udržať tak do konca februára, začiatku marca. Niektoré predajne už čakajú iba na Valentína, po tom akciové sety stiahnu. Podľa vyjadrení obchodníkov sa zlacnené oblečenie kvôli kríze nepredávalo v takej miere ako predpokladali, preto zostáva v ponuke aj naďalej, pričom postupne nová kolekcia zaberá viac a viac priestoru. Čo sa nepodarí predať, poputuje do outletov.

Január je z pohľadu predaja mŕtvym obdobím, kvôli nedávnym výdajom okolo sviatkov. Naopak vo februári sa po prvej tohtoročnej výplate vyberú zákazníci na výhodné zľavy, bez konkrétnej predstavy čo vlastne hľadajú. Aj tí, čo idú po novom zimníku, alebo džínsoch ich kúpia oproti bežnej cene o 50-70 % lacnejšie.

Čo sa aktuálne oplatí
Najväčší záujem slovensky hovoriacich zákazníkov je v potravinách. Nákupné košíky majú naložené vrchovato. Potom sa ešte zastavia pri tabaku a svoju spokojnosť násobia niekoľkými kartónmi cigariet. Rozdiel je markantný. Lákadlom je aj móda.  Vo väčšine predajní dominujú sezónne výpredaje zimného oblečenia, kabáty, čižmy, snehule, ale oplatí sa pozrieť  aj na lyžiarsku výstroj. Rovnako sa dajú nájsť aj kúsky na upgrade jarného šatníka, veď na pultoch je stále dostatočné množstvo prechodných búnd, topánok, tenších svetríkov. Terno je aj kúpa značkového oblečenia za polovicu. Pri akcii na spodnú bielizeň či ponožky je dobré zvážiť kúpu hneď niekoľkých kusov. Dokonca už aj na leto sa vieme vybaviť, aspoň čo sa týka slnečných okuliarov a rôznych tričiek s potlačou. 

Na rad prídu spotrebiče
Začiatok jari venujú obchodné reťazce výpredaju čiernej a bielej techniky a domácich spotrebičov. Okrem televízorov, ktoré sú už takmer permanentne ponúkané v rôznych akciách, sa bude dať vyberať aj z vysávačov či pračiek. Oplatí sa využiť aj tzv. dni bez dph, kedy všetok sortiment v oddelení bude lacnejší o maďarskú dépéháčku, teda 27 percent.
 

Porovnanie nákupu prepočítaného na €
(1
EUR = 293,01 HUF)

Maďarsko

Slovensko

Vajcia z podstielkového chovu 10 ks 1,63 € 1,59 €
Konzerva tuniak 3x80g 3,75 € 5,37 €
Bravčové karé bez kosti  porciované 500g 2,8 € 3,32 €
Šampiňóny balené 1kg 1,81 € 2,98 €
Mlieko trvanlivé 1,5 %  1 liter 0,49 € 0,65 €
Pečivo (žemľa vodová) 1ks 0,04 € 0,09 €
Jablká Idared 1kg 1,12 € 1,19 €
Pomaranče 1kg (akcia) 0,61 € 1,19 €
Pomarančový džús 100 %  2x1 liter (akcia Hohes C vs. akcia Relax) 2,27 € 2,52 €
Paprika červená Kapia 500g balená (500g vs. dva kusy) 2,04 € 2,79 €
Paprika zelená 500g balená 1,29 € 1,39 €
Sprchový gel 400ml 2,73 € 3,20 €
Cigarety americké v tvrdom balení (biele, alebo červené) kartón 23,21 € 33,0 €
Nákup celkom 43,79 € 59,28 €

 

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu