Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Letné výpredaje končia, tento rok boli slabšie než vlani

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Letné výpredaje v slovenských obchodoch sa v súčasnosti blížia ku koncu. Podľa analytika agentúry pre prieskum trhu Terno Ľubomíra Drahovského potrvajú ešte maximálne do prvej dekády septembra.

"No potom sa už začne príprava na jeseň a v obchodoch sa vymení sortiment," dodal Drahovský. Ľudia tak majú posledných niekoľko dní na to, aby mohli v predajniach nájsť zľavy do výšky 70 %.

Vo všeobecnosti však tohtoročné letné výpredaje dopadli podľa Drahovského horšie než v minulom roku. "Tohtoročné výpredaje boli slabšie, čo sa ukázalo aj na tržbách maloobchodu," konštatoval. Kupujúci sú podľa jeho slov opatrní a uvažujú, na čo použijú svoje príjmy.

"Napríklad v malým okresných mestách ľudia často nakupujú v rámci stánkového predaja, a nie v štandardných obchodoch, aby viac ušetrili," dodal Drahovský.

Najbližšie tak môžu ľudia očakávať výpredaje pred Vianocami. Obchodníci ich zvyknú spustiť pred Štedrým dňom okolo 20. decembra a trvajú aj po vianočných sviatkoch a v úvode nového roka.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu