Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Pri O. Podzámku skončil kamión v priekope, tvoria sa tam kolóny

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

ORAVA/ŽILINA – Na ceste I/59 pred Oravským Podzámkom v smere z Dolného Kubína vyťahujú z priekopy kamión, premávku riadia policajti, no kolóny sa tam tvoria v oboch smeroch. Ako agentúru SITA ďalej informoval Miloš Jasenovec z centrálneho dispečingu žilinskej krajskej správy ciest, v kolóne uviazol aj jeden zo sypačov, ale i napriek snehovým prehánkam je hlavný ťah z Dolného Kubína do Poľska zatiaľ zjazdný.

Zjazdné sú momentálne aj všetky ostatné cesty a horské priechody v Žilinskom kraji. Cestári aktuálne hlásia snehové prehánky na Liptove, Orave a Kysuciach. Cesty I. triedy sú po chemickom posype prevažne mokré, vo vyšších polohách pokryté kašovitým alebo čerstvým snehom do jedného až troch centimetrov. Na cestách II. a III. triedy sa nachádza vrstva kašovitého alebo čerstvého snehu do dvoch centimetrov, na chladnejšom Liptove si treba dať pozor aj na miestami ujazdený alebo zľadovatený sneh. Cestári tiež upozorňujú na klesajúce teploty vzduchu a s tým súvisiacu možnosť tvorby poľadovice.

Bez obmedzení a prejazdné sú aj všetky horské priechody v Žilinskom kraji. Na väčšine z nich treba rátať s dvoma až tromi centimetrami kašovitého alebo čerstvého snehu. Huty na Orave sú pre kamióny nad 10 metrov zjazdné len so snehovými reťazami. Pre nákladné autá s dĺžkou viac ako 12 metrov sú po celú zimu uzavreté priechody Semeteš, Rovná Hora, Huty, Príslop a Fačkovské sedlo, kamióny nad 7,5 tony nesmú v zime jazdiť po ceste z Novej Bystrice do Oravskej Lesnej a najnovšie ani cez Rovnú Horu medzi Terchovou a Zázrivou.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu