Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Prešovskí cestári bojujú so snehom, pozor na silný vietor a záveje

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

PREŠOV – V severných okresoch prešovského kraja dnes zažívajú cestári pre snehové prehánky a silný vietor nápor práce. Prechodne sa na niektorých úsekoch ciest vytvárajú snehové jazyky, ale všetky cesta sú zjazdné.

Popoludní o 14:45 z Operačného strediska Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove informovali, že pre husté sneženie a silný vietor bola uzavretá pre kamiónovú dopravu cesta 1/73 Vyšný Komárnik, v okrese Svidník smerom na hraničný priechod do Poľska. Zo Strediska údržby ciest Správy a údržby ciest Prešovského samosprávneho kraja dispečer po asi poldruhahodine informoval, že cestu sa im podarilo sprejazdniť. V okrese Svidník však silno sneží a na niektorých úsekoch fúka vietor.

Snehové prehánky a silný vietor komplikovali dnes popoludní pracovnú zmenu aj cestárom na hranici okresov Prešov a Sabinov, kde sa vytvárajú miestami snehové jazyky. Záveje komplikovali jazdu vodičom v okolí obcí Bertotovce, Jarovnice a Šindliar. Dispečer zo Strediska údržby ciest v Nižnej Šebastovej Ľubomír Kapusník uviedol, že zvýšenú pozornosť by mali venovať jazde autom lyžiari, ktorí sa budú vracať z rekreačného strediska Drienica smerom na Lipany. Cestári majú v teréne šesť sypačov.

V oblastiach Humenné a Vranov nad Topľou sú cesty po chemickom posype mokré. V okrese Medzilaborce nasnežilo najviac. V okolí Stakčína fúka silný vietor. Ako uviedol krajský operačný dôstojník z prešovského Hasičského a záchranného zboru Peter Korž, v priebehu dňa hasiči pomáhali viacerým vodičom, ktorí zapadli do snehu, všetky prípady sa zaobišli bez zranení. Najviac vodičom skončilo v záveji v okrese Stará Ľubovňa, Kežmarok a Poprad.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu