Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Prešovský kraj trápi sneh, v priekope skončil aj sypač

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

PREŠOV – V Prešovskom kraji sú všetky cesty zjazdné. Na niektorých úsekoch sa ale pre husté sneženie a silný vietor vytvárajú záveje a snehové jazyky. Cestári majú v teréne sypače s radlicami. Hasiči v Prešovskom kraji dnes od rána zasahovali pri 11 dopravných nehodách, na ktoré do veľkej miery vplývalo zlé počasie.

Husté sneženie, vietor, poľadovica záveje a snehové jazyky komplikovali vodičom jazdu hlavne v severných okresoch Poprad, Kežmarok, Stará Ľubovňa a Medzilaborce. Podľa vyjadrenia operačného dôstojníka Petra Kubíka z Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru sa všetky dopravného nehody zaobišli bez vážnejších zranení.

Popoludní okolo 14:00 v obci Krásny Brod v okrese Medzilaborce skončil v priekope aj sypač, ktorý patrí Správe a údržbe ciest Prešovského samosprávneho kraja. Dispečer Strediska údržby Humenné Ľubomír Galanda uviedol, že momentálne zisťujú, či na jeho vytiahnutie budú potrebovať žeriav. V okrese Humenné sú cesty mokré, v okresoch Medzilaborce a Snina je na vozovkách utlačený sneh.
Záveje a snehové jazyky sa vytvárajú na cestách okresov Prešov, Sabinov a Bardejov. V prešovskej oblasti sú to hlavne úseky ciest III. triedy v okolí obcí Hermanovce, Renčišov, Jarovnice, Ražňany, Terňa, Mošurov a Bajerovce. Husté sneženie komplikuje prejazdnosť aj smerom pri Obručnom v okrese Bardejov blízko pri hranici s Poľskom.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu