Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Slota na Vianoce zdobí stromček a upratuje!

Ján Slota
Ján Slota

BRATISLAVA - Predseda Slovenskej národnej strany (SNS) Ján Slota sa cez Vianoce vracia do detstva.

„Spomínam si na sviatočné chvíle u starej mamy v Lietavskej Lúčke. Nemôžem mať umelý stromček, musím cítiť vôňu ihličia - a tak to bude aj tento rok,“ povedal pre agentúru SITA. Večera sa u Slotovcov začína oblátkami s medom. „Manželka robí mne a Sofinke krížiky na čelo, požehnáva nám,“ povedal.

Na stole nesmie chýbať kapustnica, kde je veľa dubákov a kúsky klobásky, klasická ryba so zemiakovým šalátom a tradičné slovenské pečivo. „Milujem pohľad na radosť malej Sofie, keď si pod stromčekom vybaľuje hračky. Nadiktovala mi aj pred Mikulášom i pred Vianocami veľmi jednoznačné listy pre Mikuláša aj Ježiška a ja sa snažím, aby sa jej želania splnili,“ uviedol.

K tohtoročným Vianociam si Slota po náročnom roku želá najmä svätý pokoj, pohodu v kruhu rodiny, vypnutý telefón. „Do nového roka najviac zdravie pre všetkých dobrých ľudí... A aby si náš nový národniarsky tím získal dôveru voličov a bol úspešný vo voľbách,“ dodal.

Exminister školstva Ján Mikolaj a dnes poslanec NR SR za SNS sa teší na Vianoce, že bude pohromade celá rodina, lebo po celý rok sa často v plnom počte nevidia. „Tieto sviatky trávime v tradičnom kresťanskom duchu, štedrovečerný stôl nám ponúka oblátky, kapra, zemiakový šalát a ďalšie klasické pochúťky. Prezradím, že vždy zdobím stromček, pomáham s upratovaním, varí manželka,“ uviedol. Pod stromček by si prial pohodu, pokoj, menej stresu, alebo dobrú hodnotnú knihu. Najkrajším darčekom na Vianoce boli ešte v detstve, hokejka a korčule.

Ďalší národniar a dlhoročný poslanec NR SR Štefan Zelník trávi Vianoce s rodinou a veľmi si túto atmosféru vychutnáva. „Okrem klasickej kapustnice, kapra, zemiakového šalátu a oblátok a medu i ovocia máme na štedrovečernom stole položený aj chlieb prikrytý obrusom a Bibliu. Chodíme aj na polnočnú omšu. Želám si zdravie, spokojnosť rodiny, lásku a pozorumenie medzi ľuďmi a aby sme sa zišli takto pohromade celá rodina aj o rok," povedal.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu