Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Slota: Danko aj Uram dobre vyzerajú, ale aj o tom sú voľby

Ján Slota
Ján Slota

BRATISLAVA - Prvý podpredseda Slovenskej národnej strany (SNS) Andrej Danko, ale aj hokejový majster sveta Marek Uram, ktorý figuruje na 20. mieste kandidačnej listiny strany, sú podľa lídra národniarov Jána Slotu mladí a dobre vyzerajú.

"Po stránke pragmatickej sú voľby o tom, aby sme oslovili čo najväčší elektorát," uviedol Slota, ktorý neskrýva, že aj atraktívny výzor môže byť pri voľbách výhodou.

Ani v prípade prvého, ani v prípade druhého kandidáta však podľa Slotu nie je výzor tým podstatným, prečo dostali od SNS dôveru. "Vzdelaním je to právnik, má advokátsku kanceláriu, je veľmi šikovný a úspešný," povedal o Dankovi. "Po straníckej stránke poznám jeho rodinu veľmi dlho. Jeho otca poznám ešte z čias socializmu. Táto rodina bola vždy skutočne pronárodná, vlastenecká a on ako syn svojho otca určite nepadol ďaleko od stromu," povedal o Dankovi Slota s tým, že prvý podpredseda sa osvedčil ako dobrý organizátor a komunikátor myšlienok strany v médiách.
      
Čo sa týka Mareka Urama, jeho úlohou je presadzovať v politike podporu športu, najmä čo sa týka mladej generácie. "Pán Uram je symbolom toho, že SNS na túto oblasť nezabúda. Má vzťah k národnému, bol reprezentant Slovenska a majster sveta. Myslím si, že tento mladý športovec osloví veľký okruh voličov," povedal Slota s tým, že on osobne sa o šport zaujímal vždy. "Bol som 16 rokov primátorom Žiliny. Za toto obdobie Žilina, ktorá predtým prešľapovala na mieste vo futbale, v hokeji sme nikdy neboli v extralige, sa dostala prvýkrát do extraligy. Boli sme majstri Slovenska v hokeji. Aj futbal sa dostal na vysokú úroveň, a to v čase, keď bol pod mestom, lebo teraz je to na komerčnej báze," vyhlásil Slota.
      
Napriek viacerým novým tváram si Slota nemyslí, že SNS obmenila kandidátku tak zásadne, ako to v roku 2010 urobilo napríklad ĽS-HZDS. "Omladili sme káder. Nových tvárí ale nie je veľa, je ich asi jedna tretina. Celá kandidátka sú z drvivej väčšiny členovia strany. Nestraníkov je tam pár. Vo vyšších číslach sú ľudia, ktorí sú možno pre niekoho nové tváre, ale nie pre mňa, sú to dlhoroční straníci," povedal Slota. Z dlhoročných tvárí SNS kandiduje napríklad podpredseda strany Rafael Rafaj alebo poslanec Štefan Zelník. Naopak, poslanci Igor Štefanov a Vinco Lukáč sa po dlhotrvajúcom mediálnom tlaku rozhodli v týchto voľbách nekandidovať.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu