Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Rušenie operácii sa nevyhne ani bratislavskej univerzitnej nemocnici

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Rušenie operácií v súvislosti s odborárskou akciou hromadných výpovedí neobíde pravdepodobne ani najväčšiu slovenskú nemocnicu, Univerzitnú nemocnicu Bratislava. Akútnu starostlivosť by nemocnica mala zabezpečiť.

"Už v tejto etape sa na zabezpečenie neodkladnej zdravotnej starostlivosti v maximálnom možnom rozsahu v UNB pripravujeme aj v zmysle dočasného pozastavenia plánovanej zdravotnej starostlivosti," povedala hovorkyňa zariadenia Danica Lehocká.

V UNB, ktorá sa skladá z piatich nemocníc, je stále v platnosti približne 500 výpovedí lekárov. V tejto súvislosti je podľa Lehockej nemocnica pripravená prijať viaceré opatrenia v podobe zlučovania niektorých oddelení, respektíve kliník, či pracovísk.

"Nakoľko reálne počty odchádzajúcich lekárov nám budú definitívne známe až k 30. novembru, nie je možné k dnešnému dňu bližšie špecifikovať, ktorú z pripravených variant budeme musieť z dôvodu zabezpečenia neodkladnej zdravotnej starostlivosti prijať," doplnila.

Či sa ministrovi zdravotníctva Ivanovi Uhliarikovi podarí odvrátiť hrozbu hromadných výpovedí lekárov, zatiaľ nie je jasné. Ani po jeho pondelkovom (21.11.) nočnom rokovaní s lekárskymi odborármi sa totiž nepodarilo dospieť k dohode. Rokovania s lekárskymi odbormi tak pokračujú, dnes sa stretli s poslancami parlamentného výboru pre zdravotníctvo a v stredu (23.11) by mali hovoriť aj s premiérkou Ivetou Radičovou.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu