Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Lekári v Žiline trvajú na výpovediach, pacientov musia prevážať

Ilustračné foto
Ilustračné foto

ŽILINA - Nemocnice v Dolnom Kubíne a Liptovskom Mikuláši už nerobia plánované operácie. Od pondelka nebudú operovať už ani akútne prípady, začnú vyprázdňovať oddelenia a pacientov prevážať do nemocníc v Martine a Ružomberku. Nemocnica v Trstenej bude robiť plánované operácie až do konca novembra, Kysucká nemocnica v Čadci pokračuje v normálnom režime. V štyroch nemocniciach Žilinského samosprávneho kraja trvá na výpovediach takmer polovica lekárov.

„V súčasnosti sú pozastavené len plánované operácie. Jednoducho neprijímame pacientov na plánované operácie a snažíme sa prepúšťať pacientov, ktorí sú už schopní ísť do domáceho liečenia. Situácia je individuálna, každý jeden z riaditeľov vydal príkaz podľa toho, akú má v nemocnici situáciu. V Dolnom Kubíne a Liptovskom Mikuláši už od pondelka budú robiť len akútnych pacientov, ale v Trstenej robia aj plánovaných pacientov až do konca mesiaca. Jediná nemocnica, v ktorej nie je takáto situácia, kde nedali výpoveď všetci lekári na určitých oddeleniach, je nemocnica v Čadci,“ uviedla riaditeľka odboru zdravotníctva žilinskej krajskej samosprávy Anna Majbíková.

Najkritickejšia situácia je v dolnokubínskej nemocnici, kde výpovede podali všetci lekári na chirurgickom, ortopedickom, RTG oddelení a oddelení anestéziológie a intenzívnej medicíny (OAIM). V liptovskomikulášskej nemocnici dali výpovede všetci lekári na OAIM, chirurgickom a traumatologickom oddelení. V Trstenej trvajú na výpovediach všetci lekári gynekologického oddelenia. Zo všetkých štyroch nemocníc chce odísť 125 z 279 tamojších lekárov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu