Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

V Bratislave vyčíňa podvodník: Babka, potrebujem 4-tisíc eur!

Policajný identikit neznámeho
Policajný identikit neznámeho

BRATISLAVA - Starší Bratislavčania by sa mali mať na pozore pred bezcitným podvodníkom, ktorý zneužíva ich dôverčivosť a oberá ich o celoživotné úspory. V posledných dňoch vyčíňal hneď štyrikrát!

Posledným prípad sa odohral včera. Podvodník zatelefonoval starenke (82) z Bratislavy a oslovil ju babka. Vydával sa za manžela jej vnučky a požiadal ju o pomoc - potrebuje vraj nutne 4 tisíc eur. Dôchodkyňa mu povedala, že doma má len 2 200, čo mužovi nevadilo.

Babičke povedal, že po peniaze pošle svoju kamarátku. "Na adresu poškodenej 82 ročnej ženy prišla neznáma žena, ktorej odovzdal manžel poškodenej dohodnutú finančnú hotovosť," popísal situáciu bratislavský policajný hovorca František Peczár.

Podvodník je už žiaľ v hlavnom meste "zabehaný." Na začiatku septembra zavolal Ružinovčanke (87) a predstavil sa ako jej vnuk. Od dôverčivej ženy zinkasoval 3500 eur.

Obrať ďalšieho starčeka z Ružinova sa mu o niekoľko dní nepodarilo, avšak vynahradil si to 18. septembra, keď obral starenku (84) o 400 eur. Opäť sa vydával za vnuka a peniaze žiadal na kúpu počítača.

Polícia pripomína starším ľuďom, že majú byť ostražití. Zverejnila aj identikit bezcitného podvodníka.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu