Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Dôchodca (82) podvodníkom preplatil svoju dôverčivosť: Vyše tisíc eurami!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ - Na svoju dôverčivosť doplatil ďalší dôchodca, tentoraz v Liptovskom Mikuláši. Doposiaľ neznáma žena vo veku asi 20 rokov, štíhlej postavy, oblečená v bielom a s bielou šiltovkou na hlave oslovila na chodníku na Hurbanovej ulici v Liptovskom Mikuláši staršieho muža.

Pod zámienkou, že mestský národný výbor odovzdáva dôchodcom finančné a vecné dary sa so starým pánom presunuli k nemu do bytu. Následne do bytu prišli aj dvaja muži, ktorým žena telefonovala počas cesty do bytu dôchodcu. Obidvaja boli vo veku okolo 20 rokov, tiež boli oblečení v bielom a na hlavách mali biele šiltovky. V rukách niesli škatule s taniermi a rôznymi potravinami.

Po príchode do bytu dôchodcu začali vypisovať papiere. Pod zámienkou, že nemajú z čoho vydávať, vylákali od dôchodcu 500 eur. Medzitým využili nepozornosť domáceho pána a z peňaženky odcudzili 1 150 eur. Navyše poškodili telefón pevnej linky. Partia opustila byt s tým, že dôchodcovi do poštovej schránky doručia doklad, na základe ktorého dostane sľúbený dar. Polícia začala trestné stíhanie vo veci prečinu krádeže.

Polícia v tejto súvislosti upozorňuje občanov na pohyb neznámych osôb, ktoré pod rôznymi zámienkami využívajú dôverčivosť starších ľudí a okradnú ich niekedy o posledné peniaze a úspory. Dôchodcom a starším občanov neodporúča v žiadnom prípade púšťať do svojich príbytkov cudzie, neznáme osoby. Každú ponuku týkajúcu sa daru, výhry, preplatkov, či iných výhod, by si mali občania overiť. Rovnako polícia odporúča overiť si akúkoľvek pomoc "žiadateľov v tiesni" alebo ju aspoň odkonzultovať so svojimi príbuznými. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu