Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Zavraždil Valka Sátor? Sú to dezinformácie, tvrdí Spišiak!

Valko a Sátor
Valko a Sátor

BRATISLAVA - Pokus dezinformovať políciu, ktorý má zabrániť vyšetreniu vrážd v Dunajskej Strede. Šéf polície Jaroslav Spišiak dnes takto označil fámy, podla ktorých má prominentného právnika Ernesta Valka na svedomí obávaný juhoslovenský boss Ľudovít "Lajos" Sátor. Ten je údajne mŕtvy.

"Všetko to malo viesť k znemožneniu efektívneho vyšetrenia vrážd a zločinov v Dunajskej Strede. (...) Tieto konštrukcie sú nepravdivé a nepotvrdené. Ľudovíta Sátora nemôžeme vyhlásiť za mŕtveho, lebo nemáme jeho telo," uviedol Spišiak.

Zároveň konštatoval, že by považoval za urážku, ak by bol povýšený za prípadné objasnenie tohto prípadu. "Ako policajný prezident túto vraždu nevyšetrujem, osobne niektoré veci len koordinujem. Ak má byť policajný prezident povýšený na generála len za jeden vyšetrený prípad vraždy, je to scestné," zhodnotil tieto informácie.

Policajný prezident taktiež poprel informácie, že by mal vo svojej funkcii v blízkej budúcnosti skončiť. Podľa neho tieto informácie šíria niektorí bývalí policajti a zločinecké štruktúry. "Cieľom je demotivovať policajtov. Čím viac sa takéto informácie objavujú, tým viac som presvedčený, že vo funkcii policajného prezidenta musím zostať a dokončiť zmeny," povedal.

Správy o tom, že by políciu mali opustiť tisícky ľudí, údajne nie sú pravdivé. Minulý týždeň malo pripravené výpovede 207 policajtov. "Policajti, ktorí majú pripravené žiadosti a špekulujú, ako čo najviac vyťažiť zo sociálnych istôt, nech odídu, hoci ich je aj 3000. Takých nepotrebujeme," dodal Spišiak v rozhovore pre Pravdu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu