Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Rok po vražde má Valko dediča: Majetok získala dcéra Jana!

Jana získala otcov majetok pred dvoma týždňami
Jana získala otcov majetok pred dvoma týždňami

BRATISLAVA - Tmavé miestnosti v inokedy presvetlenej modernej budove, plavecké centrum na mieste tragédie a hrob obložený množstvom kvetín a sviec. Rok po brutálnej poprave advokáta Ernesta Valka sme sa boli pozrieť na jeho pozostalosť a zisťovali sme, ako veľa sa toho zmenilo.

Ako pre Topky uviedol rodinný právnik Jozef Vozár, dedičské konanie už prebehlo. Celý majetok získala po otcovi jeho dcéra Jana (27). Súd o veci rozhodol 29. 9. a 17. októbra, teda asi pred dvoma týždňami, sa majetok reálne dostal do jej rúk.

 

Advokátska kancelária

Valko kancelária

Keď si dal pred rokmi Ernest Valko na bratislavskom Hradnom kopci postaviť svoju advokátsku kanceláriu, pôsobila ako zjavenie. Oproti klasickým rodinným dojmom so šikmými škridlovými strechami boli jej moderné, ostré línie mimoriadne výrazné. Niekto budovu považoval za arogantnú, iný za nádhernú.

V roku 2011, rok po jeho smrti, je okolo niekdajšieho sídla Valko & Partners ticho a kľud. Kancelária zanikla, Valkovi kolegovia sa dali na sólovú dráhu. Pred budovou stojí len jedno auto a v predtým presvietenej budove je tma. Na oknách sú stiahnuté žalúzie. 

Bývalé sídlo exmanželkinej firmy

Valko Lazaretská firma

Nemalo by to byť však nadlho. Firma právnikovej exmanželky Oľgy, ktorá podľa obchodného registra sídlila na Lazaretskej ulici v bratislavskom Starom Meste, by sa údajne mala sťahovať na túto adresu.

Miesto Valkovej smrti - vila v Limbachu

Valko vila

Podobne pusto pôsobí na prvý pohľad aj miesto, kde právnika zavraždili - jeho bývalá vila na Gaštanovej ulici v Limbachu pri Bratislave. Nehnuteľnosť s krásnou záhradou, ležiaca hneď vedľa lesa, je postavená v podobnom modernom štýle ako advokátska kancelária.

Len pred dvoma týždňami vilu získala športovkyňa a podnikateľka Barbora Chárová. Presťahovala sa do nej s rodinou a zriadila tu aj plavecké centrum pre bábätká. Za niekoľko desiatok eur môžu mamičky so svojimi ratolesťami absolvovať niekoľkotýždenný kurz v 10-metrov dlhom bazéne. K dispozícii majú aj perličkový kúpeľ, fínsku saunu a detsky kútik.

Na Ernesta jeho známi nezabudli

Valko pomník

Na martinskom cintoríne v Ružinove advokáta pred rokom pochovali. Obradu, ktorý celebroval Anton Srholec, sa vtedy zúčastnilo množstvo známych osobností. Na prominentného právnika, ktorý zastupoval mnohých z nich, nezabudli ani po roku. Jeho hrob je obložený množstvom kahancov, vencov a kvetín.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu