Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Chytili ozbrojený gang, ktorý rozrezával bankomaty!

Pri prehliadkach našli zbrane i špeciálne nástroje Zobraziť galériu (9)
Pri prehliadkach našli zbrane i špeciálne nástroje

BRATISLAVA - Elitné jednotky polície zadržali ďalší nebezpečný gang, ktorý sa zameriaval na bankomaty. Po skupine, ktorá bankomaty vytrhávala, skončilo v putách aj desať mužov, ktorí ich pre zmenu rozrezávali a vykrádali.

Skupina pôsobila na rôznych miestach na Slovensku, kriminálnici však pochádzali najmä zo strednej časti krajiny, prevažne z okolia Žiliny. Muži mali už poriadne "za ušami" a v podsvetí neboli žiadni nováčikovia.

Gang v minulom roku vybielil najmenej päť bankomatov, čím spôsobila prevádzkovateľom, ale aj obciam státisícové škody. Muži sú vo veku 24 až 43 rokov. 

"Pracovali veľmi profesionálne a koordinovane," uviedla hovorkyňa policajného prezídia Andrea Dobiášová. "Používali profesionálne náradie na prekonanie prekážok, a to najmä rezaním a páčením (...). Všetky svoje kroky mali premyslené a boli pripravení na rôzne situácie, ktoré by sa mohli naskytnúť. Priestor a okolie mali vždy dobre prekontrolované, komunikovali cez vysielačky a používali rušičku GSM signálu," priblížila Dobiášová. Mali aj zariadenia na zakrytie pachových stôp.

 

Páchatelia na rozdiel od svojej "konkurencie", zadržanej v marci, bankomaty nevytrhávali. Proti gangu zasiahli jednotky Úradu boja proti organizovanej kriminalite (ÚBOK). Počas akcie vykonali tri domové prehliadky a štyri prehliadky iných priestorov.

Gangstri čelia obvineniu z krádeže, poškodzovania a ohrozovania prevádzky všeobecne prospešného zariadenia a aj z porušovania domovej slobody. Hrozí im desať až 15 rokov. Presná výška škody zatiaľ nie je vyčíslená, keďže vyšetrovanie a dokazovanie pokračuje.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu