Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Priateľke bossa bankomatovej mafie zhorela pizzéria

S požiarom bojovali dve desiatky hasičov Zobraziť galériu (4)
S požiarom bojovali dve desiatky hasičov

BRATISLAVA/SEREĎ - Neznáma hrozba desí členov údajnej bankomatovej mafie aj ich blízkych. Keď zlodejov bankomatov na začiatku februára zatýkali špeciálne jednotky, ich bossovi sa uľavilo, že ide "len" o políciu. Dnes jeho priateľke vyhorela pizzéria.

Informáciu o prepojení majiteľky pizzérie Luky a Jána Golisa, šéfa skupiny, ktorá mala po Slovensku vytrhávať bankomaty, priniesla agentúra TASR. Odvolala sa na svoj zdroj.

Pizzériu zachvátil požiar z noci na dnes. Plamene sa rýchlo rozšírili a hoci s nimi bojovali dve desiatky hasičov, spôsobili značné škody. Zlikvidovali ho skoro ráno. Oheň zobudil ženu s dieťaťom, ktorí v budove na Čepenskej ulici bývali, krátko po 2. hodine. Majiteľka utrpela podľa informácií hasičského hovorcu v Trnave Ivana Peťka psychickú traumu a museli k nej privolať zdravotníkov.

Jej priateľa Golisa a dvoch členov bankomatového gangu zadržali pri akcii zo siedmeho marca. Keď ich chytili špeciálne jednotky polície, Golis si údajne vydýchol, že nejde o niekoho iného. Uviedol to policajný šéf Jaroslav Spišiak.

Muži sú obvinení z krádeže siedmich bankomatov po celom Slovensku, ich dvaja kumpáni sú na úteku. Na krádeže, pri ktorých odcudzili vyše 340-tisíc eur a spôsobili škody za pol milióna, boli technicky dobre vybavení. Polícia zaistila upravené automobily i ďalšie predmety.

Polícia zisťuje aj súvislosť medzi skupinou, výbuchom a lúpežou sejfu v galantskej banke a vraždou podnikateľa v Galante, ktorého zastrelili v jeho aute pred niekoľkými mesiacmi.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu