Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Šéf bankomatovej mafie si mal vydýchnuť, že ho chytili!

Bankomat vlani vytrhli aj v B. Kosihách
Bankomat vlani vytrhli aj v B. Kosihách

BRATISLAVA - Takmer 345-tisíc eur mal ukradnúť obávaný gang, ktorý vlani vytrhával bankomaty na Slovensku, aj v zahraničí. Väčšina jeho údajných členov skončila v sobotu v putách. Podľa šéfa polície Jaroslava Spišiaka si šéf gangu pri zatýkaní vydýchol.

Akcia sa odohrala neďaleko Serede. Hlavného organizátora podľa Spišiaka kukláči prekvapili a chcel ujsť cez okno, avšak aj tam stáli policajní špecialisti. "Pri zadržaní a potvrdení, že ide ozaj o policajnú akciu, si tento človek vydýchol, uľavilo sa mu," vyhlásil Spišiak s tým, že si treba domyslieť, prečo.

Okrem troch zadržaných, ktorých už stihli vziať i do väzby, obvinila vyšetrovateľka aj ďalších členov gangu. Tí boli počas zásahu na dovolenke na Tenerife. Podľa Spišiaka bolo nutné urobiť akciu práve v sobotu 5. marca z taktických dôvodov, možno sa tak polícii podarilo zachrániť niekoľko životov. Za sedem skutkov, z ktorých päticu obvinili, im hrozia tresty od 10 do 15 rokov väzenia.

Len pri týchto siedmich krádežiach bankomatov, ktoré sa odohrali na západnom Slovensku, zlodeji ukradli takmer 345-tisíc eur a spôsobili celkovú škodu 501-tisíc.

Spišiak upozornil, že bankomaty kradli vždy po doplnení hotovosti. Medzi obvinenými nie sú žiadni bývalí policajti, ale takíto podľa neho sú v širšom okruhu gangu, ktorý pochádzal najmä z okolia Serede. Operovali nielen po celom Slovensku, ale aj v zahraničí - v Rakúsku a v Česku.

Údajne používali kradnuté autá - niektoré výkonnejšie mali špeciálne ťažné zariadenie na vytrhávanie bankomatov. V autách mali rušičky a stroboskopy. Pri kradnutí bankomatov bývali ozbrojení. Používali sprievodné autá, ktoré ich varovali pred hliadkami. Raz použili aj kovových ježkov, čím spôsobili defekt autu, ktoré ich prenasledovalo.

Podľa policajnej hovorkyne Jany Pôbišovej je gang zatiaľ podozrivý z krádeží bankomatov zo zdravotného strediska v Zbehoch, z obchodného centra MAX v Nitre, z bratislavského nákupného centra AVION, z obchodného centra Tulip v Martine, z bratislavského obchodu IKEA a z pokusu o krádež bankomatu v COOP Jednote vo Výčapoch – Opatovciach.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu